Зимата, сезонът на мускулната маса!

Добавена на 18 Октомври 2017 | Категория: Тренировки | Добави в любими

Шест месечна програма, която ще ви направи ХЪЛК през зимата

За бодибилдърите зимата е наистина добър сезон. Зимата е време за мускули. Това е времето, когато се изгражда мускулна маса. Дошло е времето за покачване на мускулна маса, за да се появите следващата пролет по-голям, по-силен, отколкото сам мислите, че можете да бъдете.

За да се тръгне по пътя на растежа, трябва да се знае как да се тренира, да се вдигат тежки щанги, да е изградена една основа от мускули и да сте готов да натрупате върху нея още допълнителни размери. Навлизайте в програмата, която ви предлагаме винаги добре загрели. Много е важно да се знае как правилно да се изпълни всяко упражнение с точната биомеханика. Обръщаме внимание и върху всички принципи за изграждане на маса, използването на базови упражнения със свободни тежести, натоварване до пълен отказ.

Загряване

Изключителна е важността от цялостно добро загряване преди започване на тренировка. Това е необходимо не само да подготви ставите за последващото натоварване, но и да раздвижи кръвта и да повиши телесната температура, като по този начин подготви организма за натоварването по време на силовата тренировка. Когато влезете в залата първо правете 5 минути загряване на велоергометър. После направете упражнения за разтягане на мускулите, които ще тренирате, както и цялостно разтягане.

Тренировъчна програма и възстановяване

Изградете вашата тренировъчна схема в съответствие с възстановителните ви способности. Нека това определи колко дни седмично ще тренирате и колко ще бъдат почивните ви дни. Най-добрият сплит е този, който позволява да влезете във всяка следваща тренировка напълно възстановен и по този начин осигурява бърз растеж. За атлети, които не са начинаещи, схемата „2 дни тренировка 1 ден почивка” е оптимално натоварване, позволяващо за 6 дни да тренирате цялото тяло.

Една добра седмична програма, подходяща за зимния период може да изглежда по следния начин:

Ден 1: Трицепс, предно и средно рамо, трапец
Ден 2: Гръб, задно рамо
Ден 3: Почивка
Ден 4: Гърди, бицепс
Ден 5: Крака
Ден 6: Почивка

Внимание!
Никога не забравяйте факта, че сте човек и не се насилвайте да правите нечовешки тренировки. С други думи, когато сте уморен и тренировките вървят трудно, чуйте гласа на тялото, че то не е достатъчно възстановено от предишната тренировка и си дайте почивка. За да разграничите това състояние от обикновения мързел, направете няколко здрави серии и ако умората все още е останала у вас, то вие наистина сте физически уморен и се нуждаете от един допълнителен ден почивка.

Понякога програмата „2 дни тренировка 1 ден почивка” се променя и става „2 дни тренировка 1 ден почивка”, „1 ден тренировка 1 ден почивка”. Този допълнителен ден почивка ще ви даде възможност да се възстановите напълно. Не забравяйте, че тренировъчния цикъл е изграден от тренировка и почивка. Вие отивате в залата, да стимулирате мускулите с тежести и едва след като те си починат и възстановят започва процесът на растеж. Това се определя от вашия организъм и процесите в него.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Тренировки
На море с плочки!

На море с плочки!

27 Юни 2018

Първо да започнем с разбиването на един мит! Много хора си мислят, че за да имате релефен корем е необходимо да правите колкото се може повече ко...

Чийтинг, за или против?

Чийтинг, за или против?

15 Юни 2018

Чийтингът се ползва, за да можем да вдигаме по- големи тежести, отколкото бихме могли със стриктната техника ...

Зимата, сезонът на мускулната маса!

Зимата, сезонът на мускулната маса!

18 Октомври 2017

Шест месечна програма, която ще ви направи ХЪЛК през зимата За бодибилдърите зимата е наистина добър сезон....

Помощ!  Имам малък прасец...

Помощ! Имам малък прасец...

04 Ноември 2016

Прасецът е един от най – пренебрегваните мускули, той е съставен от група мускули, които са свити в една голя...