Джим Стопани за хранителните добавки!

Добавена на 12 Април 2018 | Категория: Статии | Добави в любими

Можете ли да ми дадете някакви съвети за качване на мускулна маса при скромен бюджет. Какви хранителни добавки, освен креатин, са абсолютно задължителни и същевременно не са толкова скъпи?

Също така, голямо ли е значението на добавките по отношение на успеха в залата и мускулния растеж, и безопасни ли са те? До дългосрочен или краткосрочен резултат водят?

➡ Хранителните добавки са много ефективни за насърчаване на мускулния растеж. Най- важните от тях са: 1) суроватъчен протеин- бързоусвоим е и подпомага мускулния растеж около тренировките, нещо, което храната не може да свърши по същия начин; 2) мултивитамин - за да покрие всички ваши нужди от микроелементи; 3) креатин- сравнително евтин и много ефективен; 4) аминокиселини с разклонена верига (BCAA)- те определено подпомагат мускулното развитие.

Трябва ли от време на време да си почивам от хранителни добавки? Ако ги употребявам продължителен период от време, ще загубят ли ефекта си? Ако е така, бихте ли препоръчали добър цикъл?

➡ Наистина не е необходимо да се почива от хранителни добавки. Те представляват хранителни вещества, които се намират в храната, която ядем, така че няма да бъдете в състояние да ги спрете напълно, така или иначе. Преди се вярваше, че рецепторите в мускулните клетки ще „прегорят” и ще загубят ефективността си при доставянето на хранителните вещества към мускулите. Това е повече измислица, отколкото факт. Единствената причина, поради която може да спрете добавките за определен период, се крие в това, че понякога парите привършват и трябва да облекчите портфейла си. Едно проучване показва, че мъжете, които приемат креатин и го спират за 4 седмици, не губят мускулна маса и сила. Така че е възможно да спрете някои добавки за известно време без да вредите осезаемо на физиката и представянето си в залата, а след това да ги продължите отново. Просто ограничете тези периоди до няколко седмици, не повече.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...