Вкусно и полезно хранене, вече е възможно!

Добавена на 23 Ноември 2016 | Категория: Хранене | Добави в любими

Въпреки доказалите се полезни качества на фъстъченото масло, повечето хора гледат на него с недоверие, в тази статия ще се опитаме да разкрием всичките полезни качества на този прекрасен продукт, който може да ви достави едни от най – полезните съставки за организма ви.

Специално внимание ще обърнем на една доста позната за вас марка, която наскоро пусна на пазара фъстъчено масло с добавен протеин. Става въпрос за лидера в сферата на качествените добавки Pure Nutrition. Добре изпипаният продукт от фино смляни фъстъци е източник на много полезни вещества и добро допълнение към пълноценния хранителен режим. Фъстъчено масло (Peanut butter) се получава от изпечени фъстъци, които са смлени на паста с добавка на растително масло, като към него е добавен и протеин.



Преди да разкрием огромните позитиви на фъстъченото масло, ще посочим и причините поради, които се решихме да ви представим точно продукта на Pure:

➡ Високо съдържание на протеин - 38.5% (доста по – висок процент, тъй като е добавен допълнително суроватъчен протеин)
➡ Не съдържа хидрогенирано масло
➡ Добавен кокосов привкус!

Сега малко история!

Родина на фъстъченото масло е САЩ и логично там е най-масовото му производство – повече от половината от произведените фъстъци в страната отива за направата на този продукт. Популярността му е голяма и в англоезичните страни и техните бивши колонии като Канада, Австралия, Великобритания, Южна Африка, Нова Гвинея, Нова Зеландия, Филипини и Нидерландия.




Фъстъченото масло е сравнително нов хранителен продукт, като комерсиализирането му става в началото на миналия век, около 1903 г с САЩ. Веднага след Северна Америка, най-голямото производство на масло и продукти и от фъстъци е съсредоточено в Китайската Народна Република и Аржентина.

Фъстъченото масло е подходяща храна за хора, които по една или друга причина не могат да поемат твърда храна, за която се изисква продължително дъвчене. Като източник на много белтъчини и протеини, то може да замени донякъде месото.

Навярно най-ценната съставка във фъстъченото масло е веществото ресвератрол, което е естествен растителен антибиотик. Някои растения го произвеждат, за да могат да се защитят от вредни гъбички и бактерии. Ресвератрол е мощен антиоксидант, който спира действието на вредните свободни радикали, които са унищожителни за клетките.Той притежава също и противоракови свойства и забавя стареенето.



Фъстъците са богати на витамини като А, D и Е, които са важни за обмяната на веществата, сърцето, кожата, костите и т.н. Заради богатото съдържание на ниацин (витамин В3) фъстъчените ядки и нерафинираното фъстъчено масло са много важни, ако искаме да имаме красива и здрава кожа.

В 1 с.л. фъстъчено масло се съдържат 25% от дневната нужда от Витамин Е, който е мощен анатиоксидант.
Фъстъченото масло също така съдържа много основни минерали, като магнезий, мед, фосфор, калций и цинк.



Фъстъченото масло спомага нормалното функциониране на храносмилателната система, премахва стомашно-чревни смущения и лошия дъх, като последица от тях. Допълнително витамин В3 съдейства за усвояването на енергията от храната, която консумираме, а и има доказателства, че може да пребори алкохолна зависимост.

Във фъстъченото масло се съдържат предимно ненаситени мазнини, които са незаменими и важни за нормалното функциониране на организма. Те подпомагат поддържането на ниски нива на холестерола, успоредно с което се понижава рискът от заболявания на сърдечно-съдовата система.



Твърди се, че закуската с фъстъчено масло няколко пъти в седмицата може да намали почти наполовина опасността от сърдечен удар, защото укрепват кръвоносните съдове около сърцето.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:





Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранене
Ядките, които да включим към хранителния си режим!

Ядките, които да включим към хранителния си режим!

05 Октомври 2018

Заради своето високо съдържание на мазнини, някога ядките са имали репутацията на храни, които трябва да се избягват ако човек е решил да влиза във ф...

Как да консумираме правилно плодове?

Как да консумираме правилно плодове?

25 Юли 2018

Въпреки че здравословното хранене напоследък е много популярно, трябва да се внимава. Така например храни и н...

Кажете СТОП на стареене с Витамин Е

Кажете СТОП на стареене с Витамин Е

24 Юли 2018

Експертите са единодушни, че витамин Е забавя процесите на стареене благодарение на това, че защитава клеткит...

7 мита за храната, която ядем!

7 мита за храната, която ядем!

06 Юни 2018

Мит № 1: Биохраните са по-полезни от другите Биологичното земеделие е например много полезно за почвата. Но ...