Важно допълнение за корем!

Добавена на 17 Декември 2017 | Категория: Статии | Добави в любими
Долни коси коремни мускули.

Те са най-пренебрегваните главно заради страха, че многото маса ще разшири линията на кръста. Донякъде има причина за това и хората с широка талия трябва да внимават, но това не трябва да става фобия. Класически пример за тренировката им са навежданията настрани. Повечето трениращи трябва да използват само леки дъмбели или да ги изпълняват изобщо без тежест с 20-50 повторения. само хора с много тънък кръст и слабо развита коремна преса трябва да използват по-тежки дълбеми и серии с по 10-20 повторения. Навежданията могат да се изпълняват и само на една страна с макара. Сходно упражнение е страничната коремна преса, при която тялото ви „виси” настрани – перпендикулярно или под ъгъл – а стъпалата са закрепени неподвижни на стойка или от партньора. Амплитудата на движение е толкова голяма, колкото да се чувствате удобно и при стречинга, и при контракцията. Страничната коремна преса е по-трудна от навежданията настрани от стоеж, затова ако трябва, започнете с малко повторения, но се старайте да са 15-30. За да увеличите съпротивата, можете да държите диск от щанга или дъмбел до гърдите.

Друга главна функция на косите мускули е да завъртат туловището настрани – затова въртенето настани с палка или лека щанга зад врата е отличен начин за тонизирането им, без опасност да качите маса. За да държите косите мускули в тонус, но без да растат, са достатъчни суперсерии от завъртания настрани и навеждания настрани от стоеж -25-50 повторения за серия.

Горни коси коремни мускули.

Тях почти всеки желае да развие и това става чрез страничните коремни преси. Друго ефикасно упражнение са коремните преси със завъртане, при които изнасяте левия лакът към дясното коляно и обратно с редуване. Можете да правите и странични коремни преси с макара. Хващате ръкохватката над главата с една ръка, близо до рамото, и свивате тялото настрани срещу съпротивата. Можете да изпълнявате това упражнение от стоеж, но от положение седеж или на колене скъсявате амплитудата на движение и фокусирате натоварването максимално в горната част на косите мускули.

Уникално изолиращо упражнение за тези мускули е навеждане на тялото настрани. Най-лесния начин за изпълнение е да стегнете коремната преса като при позиране и леко да завъртите туловището на едната и след това на другата страна. След като свикнете с движението, ще можете да го правите с ръце отстрани. Плюсовете: по-къса амплитуда на движение, акцент върху натоварването и контракцията. Повторенията да са повече.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...