Тропическото чудо - Pau D'Arco!

Добавена на 12 Декември 2016 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Едно от най – полезните растения, което се среща в тропическите гори на Централна и Южна Америка е Pau D’Arco, наименованията, които се използват за това лечебно дърво са - лапахол, лапахо, тахуари, тромпет храст, тромпет дърво, мравчено дърво, балдахиново дърво.

Всъщност - Pau D’Arco е огромно дървото, то има големи цветове и може да достигне до височина 50 метра и 6 метра в диаметър. Вътрешната кората на дървото се използва в билкови лекарства.

Pau D'Arco се използва от незапомнение времена за лечение и превенция на най – различни заболяваня.

Има сведения, че използването на това дърво като лечебно средство е било въведено от Инките. Преди испанското нахлуване индианските племена Гуарани и Тупи-Намбо са използвали Пау Д’Арко като чай в големи количества.Древните племена са използвали Pau D’Arco за лечение на болести като:Треска, инфекции, простуди, грип, сифилис, рак, заболявания на бронхите и белите дробове, кожни язви и изгаряния, дизентерия, стомашно-чревни заболявания от всякакъв произход, дистрофни заболявания като артрит, нарушено кръвообращение.

Използвано е дори като антидот при отравяне, също и за облекчаване на болките, отстраняване на бактерии. Други болести, за които се твърди, че Pau D’Arco оказва положителен ефект са туберкулоза, диабет, болест на Ходжкин, остеомиелит, болест на Паркинсон и псориазис.

През 1884 изследователят Е.Патерно успява да отдели активния компонент лапахол, отгворен за чудотворното действие на растението. В последствие се разбира, че точно тази активна съставка има силни противоракови свойства.Лапахола широко се използва заради своите противомикробни свойства. Той проявява очевидна ефективност при лечение както на системни, така и на локални кандидози. Много често Pau D’Arco се отбелязва като много добро средство за лечение на кандидоза и инфекции предизвикани от дрожди. Увеличаването на инфекциите, дължащи се на дрожди, към днешна дата е свързано с увеличаване използването на антибиотици, кортикостероиди, цитотоксични и имуносупресивни препарати, и за това приемането на Pau D’Arco има основополагаща медицинска значимост. Направено е интересно наблюдение, при което гъбична инфекция по ноктите е била излекувана напълно за две седмици, като засегнатия палец е бил потапян в чай от Pau D’Arco.

Противовъзпалително и заздравяващо действие на екстрактите от Pau D’Arco е било установено при работи, в които екстракти отделени от пурпурното Pau D’Arco са се използвали при лечение на пациенти с цервицити и цервиковагинити, свързани с инфекции (Candida albicans, Trichomonas vaginalis), химически и механични дразнения.

Противовъзпалителното действие на Pau D’Arco може също така да се свърже с тенденцията за намаляване на болката, възпалението и други симптоми на артрита.

Pau D’Arco се използва и в борбата с вирусите. Успява да унищожи вируси причиняващи обикновена простуда, до тези които са причинители на СПИН заболяванията. Доказано е активно подтискане, унищожаване или спиране развитието на крайно опасни вируси, като вируса херпес I и II тип, пепиовируси, вирус на везикулярен стоматит, миелобластозни вируси, левкемични вируси, саркомовируси. Много други вируси също се подтискат от Н- и А- факторите на Pau D’Arco.Pau D’Arco интензивно е било изучавано за потенциална антиракова активност

Pau D’Arco оказва клинично противораково действие, без никакви странични ефекти. Има един интересен детайл в изследванията, когато се установява, че лапахола проявява много по-голяма активност при перорален прием, отколкото при мускулно въвеждане. Тези резултати се намират в разрез с приложението на ортодоксалните лекарства, които проявяват по-голяма активност при инжекционно приложение.

Това може да послужи като насока, че естественото (през устата) приемане е по-подходящо за натуралните препарати. Това може би е указание, че метаболизма на природните вещества започва в устата, продължава в стомаха и завършва в червата преди да премине в кръвта – така както преминават хранителните вещества.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще усетите и висококачествените продукти, кои...

The Anabolic Stack

The Anabolic Stack

27 Септември 2018

Готови ли сте за най - сериозното качване на мускулна маса, което сте постигали до сега? Тези три продукта, ...

ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! То...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...