Тест за пехотинци!

Добавена на 01 Декември 2016 | Категория: Статии | Добави в любими

За да се проследи развитието на войниците, след усилените тренировки, те все пак трябва и да бъдат оценявани. Затова американските морски пехотинци си имат специален фитнес тест, който определя кой в колко добра форма е.

Фитнес тестът на морските пехотинци включва три части: набирания, коремни преси и бягане на 3 мили (4,8 километра). Идеята е да се тества в каква форма е цялото тяло.

Времето за всичките три теста отнема на един човек около един час. Ето в какво се състои всеки тест:1. Набирания

За тях няма определено време, правят се толкова, колкото издържиш, без да се пускаш от лоста.

Началното положение е с крака във въздуха. Броят се само повторенията, в които брадичката ти стига над нивото на лоста и след това при спускането надолу ръцете ти се изправят напълно. Не е позволено ритане с краката или друг вид помощ от тях.

2. Коремни преси (за горните коремни мускули)

При този тест има определено време - 2 минути. Целта е за това време да се направят възможно най-много повторения.

По време на теста ръцете трябва да са на гърдите, плътно прибрани към тялото. Началното положение е легнало, с двете лопатки плътно опрели в земята, а крайното е когато лактите докоснат бедрата. Позволено е да имаш партньор в теста, който да държи краката ти. Ако нямаш, е добре да ги сложиш под диван или друга мебел, която да ти помага да не ги вдигаш от земята.3. Бягане (3 мили или 4,8 км)

Първо ти трябва маркирано разстояние. За тази цел може да се ползва стадион или училищен двор или да се измери с автомобил. Ако се ползва по-къса писта, се правят необходимия брой обиколки. Теренът трябва да е равен, без препятствия.

С помощта на хронометър се засича времето, за което се пробягват трите мили.

Резултатите

След края на трите теста се измерват резултатите. Това става с помощта на точки, които се получават за всяка от трите части.

След това трите числа се събират и по този сбор пехотинецът се класифицира от първа до трета фитнес категория, като първа е най-високата.

За да получиш най-високия резултат (300 точки, по 100 за всяка част), трябва да си направил 20 набирания, 100 коремни преси за две минути и да си завършил бягането на 3 мили за 18:00 минути.


Ето как се изчисляват резултатите от тестовете:Минимални изискванияВ зависимост от възрастта на пехотинците има минимални изисквания към техните резултати от трите теста. Ако тези изисквания са покрити, се смята, че войниците са в трета фитнес категория и че са готови за военни действия:
воята формаМаксималният резултат е труден за постигане, но нищо не пречи всеки един да пробва и да види какви са физическите му възможности!

По- долу, bodytime.bg ще ви предложи хранителни добавки, чрез които да покачите резултатите, а защо не и да постигнете максималните 300 точки!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...