Тайната на пролинa!

Добавена на 11 Февруари 2017 | Категория: Статии | Добави в любими
В тази статия ще обърнем малко внимание на аминокиселината, яичто основна функция е да поддържа здрави кожата, ноктите и сухожилията в човешкия организъм, тъй като участва в производството на Колаген, но както се оказва, има и още фунции, които са изключително важни и полезни!
Пролин е заменима аминокиселина, което означава че човешкото тяло може да я синтезира самостоятелно при определени условия. Най-популярният ефект от Пролин е, че участва в производството на колаген. Това е градивен протеин, който присъства в съединителната тъкан, сухожилията, ставите, костите и васкулатурата (вени и артерии). Пролин подобрява тъканната структура на кожата, като образува колаген и намалява разпадането му в процеса на стареене.
Също така спомага за заздравяване на ставите и хрущялите, сухожилията и сърдечния мускул. Пролин взаимодейства с витамин С, с което допринася за изграждането на здрава съединителна тъкан. При прием на Пролин е добре да се увеличи и приема на витамин C, тъй като той увеличава действието му многократно.

Пролинът има ключова роля и в лечението на заболявания като остеопороза и хронични болки в гърба. В същото време, способността му да подпомага усвояването на протеините го прави предпочитан от атлетите и хората, подложени на интензивни физически натоварвания, с цел предотвратяване на загубата на мускулна маса.За вегетарианци или хора, подложени на диети с ниско съдържание на протеини, е препоръчително да добавят Пролин към хранителния си режим.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...