Свързана линолова киселина - КЛА
Добавена на 30 Октомври 2016 |
Категория: Статии |
Добави в любими
CLA е омега-6 мастна киселина с леко изменена структура. CLA се съдържа в редица храни, най-вече от животински произход като млечни продукти и месо.
CLA е популярна добавка в спортната медицина и изследванията върху нея започват от далечната 1988 г, когато се установяват свойствата и да противодейства на раковите клетки при тестове върху плъхове.
CLA е известна като мощен антиоксидант, антиканцероген и антикатаболит, както и като мощен имуностимулатор. В спортния свят, CLA е известна като ефетивно средство за горене на мазнини, за изграждане на мускулна маса и за предотвратяване на разпада на мускулната тъкан.
Някои от най-известните свойства на CLA са:
➡ Ускорява метаболизма;
➡ Стимулира мускулния растеж;
➡ Регулира лошия холестерол и триглициридите;
➡ Подобрява инсулиновата чувствителност;
➡ Редуцира алергичните реакции;
➡ Стимулира имунната система;
Научните изследвания демонстрират, че употребата на CLA подобрява съотношение на активно тегло към мазнини в тялото, като увеличава мускулната маса и изгаря мазнините, най-вече в зоната около корема. CLA постига този ефект, като стимулира инсулиновата чувствителност, което позволява глюкозата и мастните клетки да преминават през мембраните на мускулните клетки и да напуснат мастните депа.
Освен в месото и млякото, големи количества CLA се съдържат в слънчогледовото масло, авокадото и зехтина - едни от най-полезните храни, подходящи за сваляне на излишно тегло!
За да се постигне ефектът на горенен мазнини е нужно CLA да се приема в дози между 3 и 6 грама с храната, в продължение на 60 дни.
CLA е популярна добавка в спортната медицина и изследванията върху нея започват от далечната 1988 г, когато се установяват свойствата и да противодейства на раковите клетки при тестове върху плъхове.
CLA е известна като мощен антиоксидант, антиканцероген и антикатаболит, както и като мощен имуностимулатор. В спортния свят, CLA е известна като ефетивно средство за горене на мазнини, за изграждане на мускулна маса и за предотвратяване на разпада на мускулната тъкан.
Някои от най-известните свойства на CLA са:
➡ Ускорява метаболизма;
➡ Стимулира мускулния растеж;
➡ Регулира лошия холестерол и триглициридите;
➡ Подобрява инсулиновата чувствителност;
➡ Редуцира алергичните реакции;
➡ Стимулира имунната система;
Научните изследвания демонстрират, че употребата на CLA подобрява съотношение на активно тегло към мазнини в тялото, като увеличава мускулната маса и изгаря мазнините, най-вече в зоната около корема. CLA постига този ефект, като стимулира инсулиновата чувствителност, което позволява глюкозата и мастните клетки да преминават през мембраните на мускулните клетки и да напуснат мастните депа.
Освен в месото и млякото, големи количества CLA се съдържат в слънчогледовото масло, авокадото и зехтина - едни от най-полезните храни, подходящи за сваляне на излишно тегло!
За да се постигне ефектът на горенен мазнини е нужно CLA да се приема в дози между 3 и 6 грама с храната, в продължение на 60 дни.
BodyTime.bg препоръчва следните продукти: