Хеттрик от хранителни добавки

Добавена на 23 Март 2012 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Ползите от креатина, суроватъчния протеин и CLA са доказани


Има малка разлика между резултатите от науката, които се публикуват в научните списания, и науката, която публикуваме ние в нашите разработки. Ние използваме комбинация от научни изследвания, които се извършват в лаборатории от учени в бели мантии, плюс нашите лични проучвания, които провеждаме в нашата специална лаборатория: ЗАЛАТА.

Например, вземете креатина. Разбира се, днес той е широко разпространена добавка, която се счита за напълно безопасна и много ефективна за изграждане на мускулна маса и сила. Но в началото на 90 – те, когато повечето бодиболдъри знаеха качествата на този продукт, никой от учените не го възприемаше в тази светлина.

Учените често изследват добавките по грешен начин, а не, както трябва в реалния свят. Например, повечето бодибилдъри знаят, че е необходимо да комбинират няколко хранителни добавки, за да максимизират ползите от всяка една. И все пак, повечето проучвания разглеждат единична добавка, използвана самостоятелно.

Не виним учените, но контролът на изследването трябва да се подобри, трябва да се имат предвид и другите фактори, които може да повлияят на изследването. Така че, когато виждаме изследване, което проучва ефективността на често използвана комбинация от добавки, ние сме наистина щастливи. Такова изследване е това на University of Saskatchewan (Канада).

Изследването


Имайки предвид познатите ползи от суроватката, креатина и конюгираната линолова киселина (CLA), канадските учени съставят проучване, което да измери ефектите от тези 3 добавки, използвани като троен стак. Тренирани мъже и жени са разделени в 3 различни групи: първата група приема 6 грама CLA, 9 грама креатин монохидрат и 36 грама суроватъчен протеин на ден, втората – същата доза креатин и суроватъчен протеин, но без CLA, a третата само 45 грама протеин. Всеки субект използва 5 – седмична силова тренировъчна програма, която включва тридневен сплит, който се изпълнява по 2 пъти в седмицата, което означава общо 6 тренировки седмично.

Резултатите


Всичките три групи подобряват мускулната си маса и сила след 5 – те седмици тренировки, но групата, която използва комбинацията от креатин, суроватъчен протеин и CLA има най – добри цялостни резултати. Постиженията на лежанка и лег – преса при тази група се подобряват 2 пъти повече в сравнение със средните резултати при останалите 2 групи. Чистата мускулна маса също се увеличава почти два пъти повече при тези, които ползват комбинацията от креатин, суроватъчен протеин и CLA.

Дозировка


Приемайте 20 грама суроватъчен протеин и 3 – 5 грама креатин в рамките на 30 минути преди тренировка, и 40 грама суроватъчен протеин с други 3 – 5 грама креатин до 30 минути след тренировка. Добавете CLA към вашия режим (2 грама два или три пъти дневно с храната), за да подпомогнете процеса на възстановяване след интензивна тренировка. Способността на CLA да намалява мускулния разпад, комбиниран със свойствата на креатина и суроватъчния протеин да изграждат мускули и сила, ще помогнат за максимизиране на постиженията ви в залата. Това вече е подкрепено с научни изследвания!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

  • Anonimus
    Стоян Някой тренирал ли е с тези добавки, защото на моя креатин (PHD) са изписани няколко добавки, за да се максимизира ефекта от приема и CLA не е сред тях, въпреки че PHD я произвеждат.
    24 Март в 10:03
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще усетите и висококачествените продукти, кои...

The Anabolic Stack

The Anabolic Stack

27 Септември 2018

Готови ли сте за най - сериозното качване на мускулна маса, което сте постигали до сега? Тези три продукта, ...

ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! То...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...