Релора

Добавена на 05 Май 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
Релората е патентована смес от две билки – фелодендрон амуренс и магнолия официналис. Знае се, че тя регулира кортизола, намалява стреса и безпокойството, облекчава безсънието и предотвратява наддаването на тегло, както и преяждането поради стрес.И двете растения са с произход от Китай и Япония. Кората от дървото магнолия съдържа магнолол и хонокиол, две съставки, за които е доказано, че имат функцията да намаляват безпокойството, както и способността да облекчават алергичните реакции и астмата. Фелодендронът помага за намаляване нивото на кръвна захар и кръвно налягане.

Релората – билкова смес, използвана за намаляване на стреса

Кортизолът, хормонът на стреса, се произвежда от надбъбречните жлези 24 часа в денонощието. При нормални обстоятелства, върховите нива на кортизол за през първия час от деня, след като се събудим, и намаляват с течение на деня, като по време на съня са най – ниски. Когато нашите надбъбречни жлези не функционират оптимално, тези дневни вариации на кортизола са нарушени. В зависимост от стадия на надбъбречна недостатъчност, може да има ненормално високи нива през целия ден или пък постоянно ниски нива, които не могат да достигнат върха си, както би трябвало по време на сутрешните часове (често се нарича надбъбречно изтощение). Така или иначе, тази аномалия в нивата на кортизол оказва физическо въздействие върху организма.

Хронично високите нива на кортизол може да доведат натрупване на мазнини по корема, от които е много трудно да се отървем чрез диета и физически упражнения, тъй като са по – скоро следствие от свръхпроизводство на хормони. Хронично високите нива на кортизол забавят обмяната на веществата и храносмилането, както и отслабват имунната система, повишават кръвното налягане и кръвната захар.Релората е ефектина при намалване високите нива на кортизол, както и в качеството си на анксиолитично средство, което намалява безпокойството и успокоява организма без да предизвиква сънливост. Доказани са функциите да понижава кръвното налягане и да регулира кръвната захар.

Няма познати опасения, свързани с безопасността или токсичността при използването на релора. Поради липсата на изследвания, не е препоръчително кърмещи или бременни жени да ползват тази билкова смес. Релората може да се открие, както самостоятелно, така и в комбинация с други билки, които подпомагат надбъбречната функция. Препоръчителната доза е приблизително 750 милиграма на ден в разделени дози. Най – добре да се приема сутрин след ставане и преди лягане.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...