Релеф за лятото!

Добавена на 05 Април 2017 | Категория: Статии | Добави в любими

Представяме на вашето внимание 5-седмична кондензирана силово-аеробна програма с която гарантирано ще станете по релефни и мускулести отколкото сега. Това, което я отличава от другите програми, е интензивността. Тя ще расте – не като тежести, а по-скоро като прилагане на тренировъчни техники за напреднали. И степента на промяна, която ще видите накрая, ще зависи само от постоянството ви.

Започвате винаги с 5-10 минутно загряване, последвано от лек стречинг на работещата мускулна група. Сериите и повторенията са на пирамидалния принцип „леко-тежко” – първата в повечето е с малки тежести и е загряваща, работните са с по-големи тежести, подбрани така, че да стигнете до отказ в предписания брой повторения. (Забележка: обикновено правите загряване преди тежките серии в първото упражнение само за дадена мускулна група – не всички упражнения изискват загряване.)Трупането на маса и запазването й по време на програмата за релеф е важно – мускулът е матаболично активен и гори калории дори при почивка, така че колкото повече мускули трупате, толкова по-експедитивно тялото ще гори излишните калории.

Седмици 1-3. През тях имате 3 тренировки в непоследователни дни (всяка по веднъж седмично), като акцентът всеки път е върху корема. Спазвайте правилно изпълнение, плавно темпо и скорост, изцеждайте в точката за пикова контракция, спускайте под контрол и избягвайте инерцията. Почивката е 60 сек за малките мускулни групи (ръце и рамене) и 90 сек за големите. Почивате ли повече, тренирате по-скоро като силов трибоец, отколкото като билдер, което е обратното на целите на тази програма. Добавени са техники за напреднали, които се изпълняват с най-тежките серии от едно упражнение за всяка мускулна група (напр. дроп серии в някое упражнение за гръб и форсирани повторения при гърдите). Някои от тях изискват тренировъчен партньор – ако нямате такъв, използвайте друга техника. Има и една новост – упражнение по избор за всеки тренировъчен ден. Набележете коя част от физиката ви, върху която работите в този ден, се нуждае от по-специално внимание, и добавете упражнение по избор, което не е споменато в програмата. Но имайте предвид, че с него вече сте на ръба на претренирането.Седмица 4-5. Интензивността и тежестите се засилват чрез разделянето на тялото не на 3, а на 2 тренировки и всяка от тях се изпълнява 2 пъти седмично (общо 4 седмично). Интензивността нараства: минавате от упражнение на упражнение и от серия на серия по-бързо, почивайки само 45-75 секунди между сериите. Накрая добавяте техники за напреднали в 2 упражнения при подбрани мускулни групи, за да е тренировката на ръба на отказа. Целта е през тези две седмици да повишите метаболизма на тялото. Ако не се изпотите значи не полагате достатъчно усилия.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...