Релеф, релеф и пак релеф!

Добавена на 25 Април 2018 | Категория: Статии | Добави в любими

Ако искате да постигнете желания релефен вид за кратко време, следващият нисковъглехидратен план от 7 стъпки е точно за вас.

Търсенето на релефа започва с три прости правила: намалете леко приема на мазнини, орежете въглехидратите и увеличете консумацията на протеин.

Да избягвате мазнините изобщо е глупост – избягвайте пържените храни, олиото и маргарина. Ориентирайте се към чисти протеинови източници – белтъци, пилешки гърди без кожа, протеин на прах, телешко филе. Освен това обаче трябва да ограничите въглехидратите, за да подтиснете отделянето на инсулин. Въпреки, че е силно анаболен, инсулинът в изобилие има склонността да увеличава усвояването на хранителните мазнини в мастните клетки. Контролът и ограничаването на въглехидратите подтиска снабдяването с инсулин, който е предпоставка за топене на мазнините. За жалост когато нивото на въглехидратите се държи ниско в продължение на 3 до 5 дена, мускулите изчерпват гликогена от себе си и тялото, търсейки алтернативен енергиен източник, почва да използва мускулна тъкан за гориво. За да избегнете това, трябва да увеличите протеиновия прием и да свиете въглехидратите и наситените мазнини до край. Ето седемте ни съвета, с които можете да поддържате нисковъглехидратна диета така, че да се чисти откъм подкожни мазнини, без при това да губите така трудно натрупаните мускули.

Стъпка 1 Малко въглехидрати, но не прекалено мазнини

Забравете за обикновените нисковъглехидратни диети, според които трябва да се стремите към нула въглехидрсати, като същевременно ядете храни с много мазнини като хамбургери, цели яйца и месо с повече мазнини. Смисълът е да ограничите въглехидратите и да намалите леко мазнините така, че чистите протеинови източници да станат ключова съставка в бодибилдинг храненето ви.

Стъпка 2 Увеличете удоволствието двойно

Намалете въглехидратите по два осезаеми начина: първо вземете обикновения въглехидратен прием – за 90-килограмов билдер той е горе-долу 500г дневно и го разделете на две. Тази половин дневна доза (250г) ще са ви всичките въглехидрати за един ден. На следващия намалете тези 250г още веднъж наполовина – това ще са ви въглехидратите ви да следващите два дена. Разпръснете ги в рамките на 6 хранения дневно. Това тридневно въртене изглежда така:
Ден 1: 250г въглехидрати
Ден 2-3: по 125г въглехидрати на ден


Стъпка 3 Яжте въглехидрати преди и след тренировка за два дни

На 4-ия и 5-ия ден разделете общия въглехидратен дневен прием от предишния ден между пред- и следтренировъчното хранене, за да избегнете загубава на мускулна маса. Избягвайте въглехидрати в останалите 4 хранения за деня – така ще държите нивото на инсулина ниско за дълъг период и ще превключите механизма за топене на мазнините на по-висока предавка.
Ден 4-5: по 125г въглехидрати (62.5г преди и 62.5г след тренировка) дневно

Стъпка 4 Свийте въглехидратите докрай за ден-два

След като вече наистина сте в зоната на малко на малко въглехидрати, натиснете още малко и слезте до 75г дневно през следващите 2 дни. Това е най-тежката част от замисъла, тъй като нивото на гликогена ще е толкова ниско, че да тренирате здраво ще е направо духовно предизвикателство. 90-килограмовият билдер, приел през последните 4 дни по 125г въглехидрати дневно, ще трябва да се ограничи само с 75г въглехидрати в следващите два дена. По голямата част от тях вземайте преди тренировка, за да имате сили да я издържите.

По правило ако в края на 6-ия ден изглеждате добре – изчистени и мускулести – на 7-мия ден приемете пак толкова (75г) въглехидрати.

Ден 6-7: по 75г въглехидрати дневно

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...