Правилата на огромния бицепс - част 1-ва.

Добавена на 13 Октомври 2016 | Категория: Тренировки | Добави в любими


Всеки един от нас, дори и да отрича си е мечтал да има огромен бицепс още когато е ходел под масата. Бицепсите са основна мускулна група. Дори и да не знаеш нищо за фитнеса, когато стъпиш в залата ще хванеш щангата и ще започнеш сгъвания за бицепс. За някои хора, родени с късмет, генетиката ги предразполага да имат ясно очертан и лесно изграден бицепс. За тези билдъри, денонощното ровене и търсене в нета на тема как да направя голям бицепс не съществува, защото просто с няколко базови упражнения се постигат чудеса. Дори може да се каже, че почти всяко силово упражнение за бицепс, което правят, води до увеличаване на мускулния им размер.

Тази статия ще помогне точно на хората, които не са като тези късметлии. Ще ви разкрием няколко златни правила, които ако спазвате, няма как да не направите красив и голям бицепс.Ето го и първият съвет:

Използвай поносима за бицепса тежест!

С няколко думи: Ако бицепсът не бъде подложен под интензивно натоварване, той няма да расте и със сигурност няма да стане по-голям. Въпреки че това правилото е ясно като деня, всеки един от вас ще се съгласи, че в залата сякаш цялата логика изчезва. Обстановката почти във всеки фитнес е следната: Мъжете се напъват на невъзможни за телосложението им тежести. Напрежението е толкова голямо, че те използват всеки един мускул, за да изтласкат огромната тежест, целият този букет от движения включва гръб, рамена, крака, абсолютно цялото тяло влиза в помощ на малкия бицепс, който остава почти необезпокоен. Целият този парад се явява ‘мечешка услуга‘ и всъщност бицепсът изостава.Този стил на трениране е неефективен главно поради факта, че не осигурява на мускула на бицепса достатъчно време под напрежение. Повторенията се изпълняват твърде бързо и стресът отива главно в ставите, съединителната тъкан, предния делтоидеус и долната част на гърба, а бицепсите получават само мъничко парченце от него. Има си време и място за чийтинг, но неговият ред идва в края на серията, когато вече си изчерпал добрата си форма, но въпреки това искаш да удължиш серията. Правейки чийтинг през цялото време - подобно на много други хора - ти ограбваш бицепсите си, лишавайки ги от какъвто и да било шанс за растеж, защото не ги натоварваш достатъчно тежко.

Очаквайте и следващия съвет скоро!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Тренировки
На море с плочки!

На море с плочки!

27 Юни 2018

Първо да започнем с разбиването на един мит! Много хора си мислят, че за да имате релефен корем е необходимо да правите колкото се може повече ко...

Чийтинг, за или против?

Чийтинг, за или против?

15 Юни 2018

Чийтингът се ползва, за да можем да вдигаме по- големи тежести, отколкото бихме могли със стриктната техника ...

Зимата, сезонът на мускулната маса!

Зимата, сезонът на мускулната маса!

18 Октомври 2017

Шест месечна програма, която ще ви направи ХЪЛК през зимата За бодибилдърите зимата е наистина добър сезон....

Помощ!  Имам малък прасец...

Помощ! Имам малък прасец...

04 Ноември 2016

Прасецът е един от най – пренебрегваните мускули, той е съставен от група мускули, които са свити в една голя...