Помощ! Нисък тестостерон.

Добавена на 12 Юни 2018 | Категория: Статии | Добави в любими

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на група учени от Кьолн, които установиха кои видове спорт влияят отрицателно на мъжката потентност.

На първо място е всичко свързано с велоспорта.

Изследователите са описали няколко случая, когато при велосипедисти се е наблюдавало онемяване на половите органи или импотентност след продължителни тренировки.

Станало ясно, че при велосипедистите се нарушава кръвообращението в чатала и се влошава обмена на вещества в съединителните тъкани на пещеристите тела на пениса.

По същата причина специалистите сочат като вредни конната езда и мотоциклетизма.

Още Хипократ през I век до н. е. забелязал, че сред богатите скити (номадски народ, обитавал обширни пространства на север от Черно море) има много, които страдат от импотентност. При бедняците подобен проблем не се наблюдавал. Работата е в това, че заможните скити прекарвали по-голямата част от деня в яздене, а останалите просто не можели да си позволят такъв разкош, пише сп. Originalia.

Същевременно учените посочват още един известен спорт, който няма нищо общо със седло, като вреден за либидото и дават съвети как велосипедисти, мотористи и ездачи да запазят половата си мощ, ако вече не е късно.

Според учените от Кьолн маратонското бягане също крие огромни заплахи за способностите на мъжа в леглото. Заради продължителното бягане се понижава нивото на тестостерона, което се отразява отрицателно на либидото.

Учените съветват любителите на спортовете върху седло да използват възможно най-широки такива, по често да сменят позата по дреме на движение - например да стават, както и задължително да правят почивки.

Немските учени внасят и известни успокоителни нотки, че заплахата от импотентност все пак е много по-малка за тези, които подкарват велосипед или мотор само през уикенда.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...