Фъстъчено масло,кога и как да го консумираме?

Добавена на 16 Август 2018 | Категория: Диети | Добави в любими

Лично на нас фъстъченото масло много ни харесва. Заради специфичния му вкус обаче със сигурност има и хора, на които не им се нрави, пише lifestyle.

Вече знаем, че маслото от фъстъци ни набавя солидно количество протеин, както и че е източник и на витамините С, А и Е. Това, че намалява риска от диабет, образуването на камъни в жлъчката и рак на стомаха също е един огромен плюс.

Фъстъченото масло съдържа и магнезий, който може да подпомогне за регулирането на телесната температура, детоксикацията, да увеличи енергията ни, както и да заздрави нервната ни система.

Ядките съдържат антиоксиданти, които спомагат за намаляването на стреса, а фъстъченото масло се прави от... фъстъци. Намаляването на стреса със сигурност ще ни направи и по-продуктивни.

Ако ядем фъстъчено масло по време на бременност, можем да намалим риска детето ни да има алергия към фъстъци.

Има обаче и неща, с които трябва да внимаваме. Според Eat This, Not That!, фъстъченото масло е богато на омега 6 мастни киселини, които стимулират производството на възпалителни медиатори. Фъстъците обаче не съдържат омега 3 мастни киселини, които противодействат на този процес.

Това означава, че трябва задължително да си набавяме омега 3 мастни киселини чрез други храни. Такива са повечето видове риба или рибеното масло. Марката също е от значение, защото някои производители слагат във фъстъченото масло хидрогенирани растителни масла, за да подобрят консистенцията.

Те, от своя страна, правят комуникацията между хормоните и клетките ни по-трудна, което влияе негативно върху тялото. Ето защо трябва да внимаваме фъстъченото масло, което ядем, да е без тези хидрогенирани растителни масла

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Диети
Как да укрепим сърцето със зеленчуци?

Как да укрепим сърцето със зеленчуци?

03 Октомври 2018

Есента е тук. Сезонът, в който богатството на плодове и зеленчуци е най-голямо. Именно поради тази причина хората трябва да включат в диетата си все ...

Фитнес по време на бременост?

Фитнес по време на бременост?

28 Август 2018

Както по всяко време на човешкия живот, така и по време на бременността физическата активност и спорта като ц...

Какво се случва в тялото, когато станете вегани?

Какво се случва в тялото, когато станете вегани?

24 Август 2018

Веганството – начин на живот, при който се избягват месото и млечните продукти, става все по-популярнo. От 20...

Суперхрани на достъпни цени?

Суперхрани на достъпни цени?

21 Август 2018

Има изписани цели фермани за невероятните ползи от екзотичните суперхрани, идващи от далечни държави. Цените ...