Няколко съвета за отслабване!

Добавена на 16 Юни 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната?

Всъщност тайна няма. Това е повтаряно хиляди пъти – редовните упражнения и правилната диета са единственото решение. Упражненията са прости и приятни, но не са лесни. Ако търсите лесен начин да отслабнете, по-добре се откажете.Толкова много хора по света страдат от наднормено тегло. И няма защо да винят генетиката за това. Техният проблем е един – те систематично преяждат и се подлагат на нездравословна диета. А кое им пречи да отслабнат? Отговорът също е един – липсва им воля. Необходими са малко усилия – в тренировката и в храненето.

Не изпадайте в паника – под усилия не се разбира пробягването на маратонска дистанция всеки ден, а просто сериозна физическа активност за около половин-един час на ден, поне три пъти седмично. Е толкова много ли ви се вижда ? Що се отнася до диетата, наблегнете на плодовете и зеленчуците, а не на въглехидратите и захарта. И това не изглежда трудно.

Упражненията

Обездвижването е основният проблем. Когато седите, вие ядете, ето защо ще започнем с упражненията.
Замислете се върху начина си на живот – след работа може би се връщате вкъщи, пльосвате се пред телевизора и сладко похапвате. А не може ли вместо това да отделите половин час в залата? Това е основното, затова вместете малко тренировка в програмата си. Ако не обичате тренировките с тежести, движете се – тичайте, карайте колело, но не стойте на дивана. Трябва ли да го правите всеки ден? Да, ако искате да постигнете нещо. Достатъчни са и три дни тренировки, стига те да са сериозни и пълноценни. Но не оставяйте единият ден почивка да се превърне в седмица.

С упражненията ще изгаряте повече калории, отколкото досега – вероятно около 2000-3000 повече на седмица. Бъдете търпеливи и ще бъдете възнаградени.

Диетата

Вероятно сте се подлагали на какви ли не диети и със сигурност не сте само вие. Знайте едно – няма бърза и лесна диета за отслабване. Все пак какво е решението ? – умерена диета. Не намалявайте драстично калориите, а просто променете храните, които приемате. Повече плодове и зеленчуци, по-малко въглехидрати и мазнини. Забравете пици, сандвичи и чипсове, или поне не се тъпчете повече от веднъж седмично с тях. ВНИМАВАЙТЕ и какво пиете. Повечето смятат, че диетата е само в храната, като забравят за това, което пият. Повечето газирани напитки са силно калорични.

Пригответе се да бъдете малко гладни и за Бога, не пъхайте в устата си каквото ви попадне всеки път, когато почувствате лек глад. Задръжте два часа, без да ядете. В крайна сметка на практика целта на диетата е не да намали значително калориите, а да промени техните източници.

Толкова ли е лесно

Може би ще си помислите, че изкарваме фитнеса и диетата лесна работа? Не, не е толкова лесно на практика. Но за вас това не трябва да бъде изпитание и страдание, а нов начин на живот. И ви уверяваме, доста по-добър от стария. Необходима е воля и желание. Останалото идва само.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...