Медена диета!?!?

Добавена на 27 Април 2018 | Категория: Диети | Добави в любими

Ако ви кажем, че можете да се преборите с излишните килограми, докато хапвате по лъжица мед преди сън, как ще се почувствате? Навярно повече от чудесно! Вкусната медна диета е много проста. Освен това води до метаболитни промени – от една страна, ви помага да се преборите с желанието за сладки изкушения по време на диета, и от друга – изгаряте повече мазнини по време на сън.

С този меден режим имате реален шанс да се лишавате от малко повече от килограм само за седмица, при това без да броите калории. Той е дело на експерта по хранене Майк Макинс, който след години изследвания открива, че уникалната комбинация от естествени захари в меда го превръща в почти идеална храна за диетичното меню.

„Стоп” на захарта

Всичко, което трябва да направите, е – да замените захарта, която обикновено приемате, с мед. А вечер преди лягане – да консумирате по една лъжица мед. По този начин ще затворите почти напълно онези механизми в мозъка си, които ви карат да приемате сладки храни и напитки. Именно „гладният мозък” е причината да изпитваме непреодолимо желание за консумация на сладки храни. Гладният мозък е стресиран мозък. Той ще изпраща коктейли от химически съобщения, за да си набави още захар от всеки възможен източник. С метода с меда наруши изцяло този омагьосан кръг!

Чай с мед преди лягане

Топъл чай намалява нивата на стрес. Освен това помага за по-здрав сън, докато организмът ви изгаря мазнини.

Интересен факт е, че много диетолози поставят меда в същата категория, в която попада и бялата захар.
Да, медът е богат на фруктоза и захароза, и може да се очаква да действа по същия начин на тялото – повишавайки нивата на кръвна захар. Но всъщност се случва точно обратното. Медът е създаден от растителен нектар, извлечен от пчели. Той е един вид „естествен завод”, който частично преработва захарта, променя структурата й, с което повлиява на метаболизма.

Преди време пък, специалисти от Дубай доказаха, че само с лъжица мед можем да намалим нивата на кръвната си захар, какъвто обратен ефект постига лъжицата бяла захар.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Диети
Как да укрепим сърцето със зеленчуци?

Как да укрепим сърцето със зеленчуци?

03 Октомври 2018

Есента е тук. Сезонът, в който богатството на плодове и зеленчуци е най-голямо. Именно поради тази причина хората трябва да включат в диетата си все ...

Фитнес по време на бременост?

Фитнес по време на бременост?

28 Август 2018

Както по всяко време на човешкия живот, така и по време на бременността физическата активност и спорта като ц...

Какво се случва в тялото, когато станете вегани?

Какво се случва в тялото, когато станете вегани?

24 Август 2018

Веганството – начин на живот, при който се избягват месото и млечните продукти, става все по-популярнo. От 20...

Суперхрани на достъпни цени?

Суперхрани на достъпни цени?

21 Август 2018

Има изписани цели фермани за невероятните ползи от екзотичните суперхрани, идващи от далечни държави. Цените ...