Наистина ли горчицата е толкова вредна?
Добавена на 16 Декември 2012 |
Категория: Хранене |
Добави в любими
Химическа съставка в горчицата може да стимулира протеиновия синтез
Когато кажем „горчица“, обикновено се сещаме за хот – дог. Това е нормално, този начин на мислене ни е кодиран в самосъзнанието от самото раждане, но се съсредоточете внимателно, тъй като сега ще научите за определен доста полезен ефект на една от най – предпочитаните подправки от много хора.
Според изследванията, консумацията на хомобрасинолид (homobrassinolide), клас растителни стероиди, които се срещат в горчицата, има стимулиращ ефект върху синтеза на протеини в мускулните клетки, предизвиквайки реакция, подобна на тази при анаболните стероиди.
Проучването, което е публикувано в The FASEB Journal, разкрива, че приложение върху плъхове, хомобрасинолидът оказва силен анаболен ефект чрез усилването на протеиновия синтез и ограничаване разграждането на мускулния протеин, което в резултат води до значително увеличаване на чистата мускулна маса, както и на броя мускулни влакна. Освен това, тест за силата е показал допълнителни полезни ефекти от горчицата.
До края на 24 – дневното проучване, плъховете значително са увеличили чистата си мускулна маса и сила. Хомобрасинолидът идва от растението горчица, така че е важно да знаете точно каква е обработката на горчицата, която сте избрали. Избирайте тази с най – ярък жълт цвят, която минава през най – малко обработка, ако изобщо може да разберете за това по етикета. Използвайте горчицата най – вече при следтренировъчните си хранения.