Кои съставки в пред-тренировъчния продукт, за какво са! част 2

Добавена на 04 Март 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
НАПОМПВАЩИ

Ролята на напомпващите съставки е проста. Целта им е по-добра васкуларизация, разширяване на мускула, тоест навлизането на повече изграждащи вещества, от което следва повече растеж. Добрата визия в залата по време на тренировка е само приятен, допълнителен ефект.➡ Citrulline се използва от тялото, заедно с аргинина, за образуването на азотния оксид. Защо да взимаме цитрулин отделно? Голяма част от аргинина се използва директно от клетките на органите и не достига до мускулите, затова комибнацията им е страхотна.

➡ Arginine е амимонкиселина, която се използва за азотния оксид. Добре е да бъде в "матрична" форма, тоест в комбинация от няколко различни форми - AAKG, HCL.

➡ GPLC (Glycine propionyl-L-carnitine ) е специална, патентована форма на L-carnitine, която комбинира аминокиселината Glycine с Propionyl-L-carnitine. Целта е по-качествено достигане на карнитина до мускулната тъкан.

➡ Pycnogenol е флавоноид, извествен с антиоксидантните си свойства. Също така, изследванията показват, че позволява на повече Arginine да се преобразува в азотен оксид.

➡ Glycerol образува гръбнакът на триглицеридите, които са качествените, основните мазнини в нашата диета. Увеличава напомпването, тъй като привлича по-големи количества кръв и течности към мускулите. Спомага за хидратацията.

ФОКУС И КОНЦЕНТРАЦИЯ

Както във всеки един спорт, дисциплината е ключът към успеха. Фокусът, концентрацията, целеустремеността са абсолютно есенциални за прожедането на по-добри тренировки и посигане на целите ни в залата.

➡ Choline е есенциална състака, която може да подобри дейността на мозъка, тъй като е основен участник във формирането на някои невротрансмитери.

➡ DMAE (Dimethylaminoethanol) увеличава нивата на Choline в мозъка дори по-добре от самия Choline и също придава по-добрo настроение и фокус.

➡ Huperzine A e още една добре известна съставка, която спомага за концентрацията и целеустременноста по време на тренировка.

ФЕТБЪРНЪРИ

Дори горенето на мазнини да не е главната Ви цел, подобни съставки могат да помогнат в качването на по-чиста мускулна маса, като стимулират използването на мазнините за енергия. Също притежават и добри енергийни свойства.➡ Green Tea е включен в редица предтренировъчни продукти, тъй като е една от съставките с многобройни положителни действия върху човека. Освен, че е силен антиоксидант, той е мощен инструмент в горенето на мазнини, а също така притежава ободряващ и енергиен ефект.

➡ Synephrine e с подобна на епинефрина структура. Увеличава работоспособността на тялото, менталния фокус и стимулира изгарянето на мазнини. Може да се причисли към категория "Стимуланти".

➡ Yohimbine е добър помощник в залата. Има силни стимуланти свойства, което забързва метаболизма и стимулира използването на мазнините за енергия. Подобрява кръвооросяването и е силен афродизиак.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...