Как да се тонизирате с минимални усилия?

Добавена на 08 Август 2018 | Категория: Упражнения | Добави в любими

В днешното забързано ежедневие рядко ни остава време за спорт. Обикновено физическата активност се свежда до отиването и връщането от работа.

Няма две мнения, че този заседнал начин на живот вреди на здравето ни. Повечето хора се опитват да откраднат време за тренировки у дома, но заради липсата на уреди и място, упражненията не са най-ефективни. Натоварват се само определена група мускули и не постигаме търсения ефект.

Ново проучване обаче дава надежда. Ако търсите просто тренировка за цялото тяло, която отнема само няколко минути, то скачането на въже е най-добрият ви приятел. Упражненията с въже включват всички мускули, но в същото време те са леки и не отнемат много време.

След шест седмици наблюдение се оказало, че 10-минутните тренировки с въже веднъж на ден са по-ефективни от тичане за 30 минути. Участниците в експеримента значително подобрили здравословното състояние на сърдечно-съдовата система. Според изследователите прескачането е по-полезно от гребането и плуването. Това упражнение ви помага да изгорите повече калории и да използвате почти всички мускулни групи.

Друго интересно откритие на учените е, че смехът може да изгори толкова калории, колкото бързото ходене. Дори сдържаният смях дава приличен товар на мускулите. Около 10 калории се изгарят на час. Въпреки че комедиите все още не могат да заместят ходенето във фитнес залата.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Упражнения
Защо да спортуваме?

Защо да спортуваме?

28 Септември 2018

Мотивацията е едно от най – важните неща, които човек трябва да има, за да може да тренира пълноценно! Тя е тази, която след дълъг работен ден, дава...

Как да се тонизирате с минимални усилия?

Как да се тонизирате с минимални усилия?

08 Август 2018

В днешното забързано ежедневие рядко ни остава време за спорт. Обикновено физическата активност се свежда до ...

Как се съкращава мускулът?

Как се съкращава мускулът?

07 Август 2018

Вдигате тежести, какво по – просто от това, всеки го може. Сложният процес се случва в самия мсукул. В него п...

Набирането, как и защо?

Набирането, как и защо?

31 Юли 2018

Въпреки че са често пренебрегвано упражнение за гърба, набиранията на лост ще натоварят напълно латералните м...