Как да разерем дали имаме дефицит на Омега 3?

Добавена на 23 Март 2018 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Независимо дали искате да качвате мускулна маса, да свалите излишните килограми или просто да заздравите организма си, то рибеното масло е хранителната добавка, която трябва да добавите към хранителния си режим. Малко са продуктите на пазара, които носят толкова полза като рибеното масло.

Ето малко важна информация за него:

Какво представлява рибеното масло?


Рибеното масло е от семейството на мастните киселини и се добива от мастната тъкан на рибите. То се състои от омега 3 мастни киселини, включващи ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA), които са си извоювали положителна слава заради изследванията в последните години.

Хората, които консумират голямо количество риба в диетата си, не са длъжни да приемат капсули с рибено масло допълнително, но много видове риба съдържат високи нива на живак, за които трябва да се внимава.

Ако тези нива на живак станат твърде високи, могат да предизвикат проблеми, така че е важно да поддържате добър баланс. Комбинация от капсули с рибено масло и храна от риба от време на време би бил най-добрият вариант да отговорите на нуждите си по безопасен начин.

1. Здравословни нива на холестерола в кръвта


Една от основните ползи от рибеното масло е това, че той помага за поддържане на здравословни нива на кръвния холестерол. Независимо дали в момента страдате от сърдечно-съдови заболявания или знаете, че сте предразположени към тях, добавяйки от три до шест грама рибено масло на ден, ще помогнете за по-добро съотношение между нивата на липопротеините с висока плътност (HDL) и липопротеините с ниска плътност (LDL), както и ще намалите нивото триглицеридовата концентрация в организма си.

Ако добавите рибено масло към хранителния си режим и същевременно се храните с пресни плодове и зеленчуци, то вие ще имате най-добрата защита от сърдечни проблеми.

2. Подобряване здравния профил на костите


Със стареенето, особено при жените, които влизат в менопауза и нямат стандартни нива на естроген и прогестерон, костите стават по-тънки, което може да доведе до остеопороза.

Изследванията са показали, че дългата верига полиненаситени мастни киселини влияят положително върху костната плътност и баланса на калций при жените в менопауза. Приемането на тези киселини укрепва костите и предотвратява фрактури, породени от претоварване.

Няма нищо по-добро за костите ви от това да ги захраните с много калций, но освен това винаги е добре да се насочите и към рибеното масло, което ще ви помогне още повече.

Трябва да се уверите, че приемате благоприятно съотношение на омега 3 и омега 6 мастни киселини за оптимизиран ефект.

3. Защита срещу ракови заболявания


Трета главна полза от рибеното масло е, че те могат да ви помогнат в борбата срещу доста ракови разновидности. Приемането на много антиоксиданти чрез храненето с плодове и зеленчуци е един от най-добрите начини да се предпазите от раковите радикали, но рибеното масло също е добър помощник и ще е добре да го включите в хранителния си режим.

Диета с високо съдържание на наситени мазнини ще засили риска от заболявания, така че трябва да се стараете да намалите ефекта на животинските мазнини върху организма ви, а това може да се постигне с редовен прием на рибено масло.

4. Помага за доброто настроение


Четвъртата причина, която трябва да ви накара да се снабдите с рибено масло е, че то помага в борбата срещу лошото настроение. В днешните напрегнати времена депресията и постоянната тревога са често срещани, а често те се дължат на лоши хранителни навици.

Хранителният режим на повечето хора е толкова погрешен, че липсата на качествена храна води до увеличаване на стреса. Консумирането на рибено масло помага за увеличаване нивата на серотонин в организма, а този хормон често е наричан „хормонът- чувствам се добре”. Серотонинът се среща и във високовъглехидратните храни, които искате да погълнете, когато сте нещастни. Рибеното масло ще помогне на организма ви сам да произвежда този хормон, което ще предотврати честите депресивни симптоми.

Заключение


Имайте всичко описано по-горе в предвид. Рибеното масло няма непременно да ви помогне директно да изградите мускули на секундата, но косвено ще помогне да подобрите тренировките си и нещо по-важно- ще допринесе за по-доброто ви здраве и устойчивост към заболявания.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще усетите и висококачествените продукти, кои...

The Anabolic Stack

The Anabolic Stack

27 Септември 2018

Готови ли сте за най - сериозното качване на мускулна маса, което сте постигали до сега? Тези три продукта, ...

ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! То...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...