Как да преборим апетита за лоша храна?

Добавена на 11 Февруари 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
Вероятно една от най-големите пречки по нашия път към перфектното тяло е нашата неспособност да елиминираме апетита към нездравословната храна. Но какво би станало, ако сме имали различен поглед в миналото? Би ли ни помогнало това да премахнем този глад за нездравословна храна?

Психологията, която се крие зад това, е доста завладяваща. Само трябва да се сетим как сме били награждавани със сладолед или други вредни сладкиши като деца. Усещате ли накъде бием?Нашият мозък има невероятната способност да прави асоциации. Удоволствието от наградата кара мозъка ни да отделя ендорфин, когато тези храни ни се поднасят, а този цикъл е изключително трудно да се наруши. Всеки път, когато се чувстваме зле, мозъкът ни иска да реагира и поправи това, а ние дори не забелязваме, че определена храна се е превърнала в нещо като дрога, която успокоява болката.

Ако това е свързано с вас, то прочетете следващите няколко параграфа, за да се замислите малко повече преди да награбите нездравословната храна следващия път.
Нека направим крачка напред.

Нека елимираме нуждата от вредна храна преди още да се е появила. Какъв е най-добрият начин да направим това?

Отговорът е прост: не съхранявайте подобни продукти вкъщи. Има периоди от деня, когато може да изпитате силна психическа нужда да хапнете нещо нездравословно и решението е просто да го няма около вас. Всички имаме нашите слабости, така че това е нормално. Заменете вредната храна с някои алтернативи като плодове, зеленцуци и т.н.

След време може да направите следващата стъпка напред и да започнете да купувате различни овкусени протеини, с които да си правите вкусни шейкове- пълни с аминокиселини и хранителни вещества, които ще ви помогнат да се възстановите и да станете по-силни. Това е може би най-доброто нещо, което ще направите! Не само ще се сдобиете с нещо вкусно, но ще елиминирате нуждата от нездравослона храна и ще помогнете за развиването на мускулите си.Заключение

Така, вече сме изхвърлили вредната храна от дома си, а в същото време сме накупили много плодове, протеин на прах и други полезни продукти. Освен това сме по-информирани за психологията около всичко това и нещата определено ще започнат да се променят в положителна посока.

След всичко казано, можем да споменем и това, че е добра идея да си позволите ден или два, в които може леко да нарушите стриктния си хранителен режим, но без да прекалявате. Това ще намали натиска от това да сте перфектни през цялото време и ще помогне да си създадете успешен план.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...