Как да горим мазнини, но да не губим маса!

Добавена на 09 Май 2018 | Категория: Статии | Добави в любими

Има един често срещан сценарии, който се повтаря отново и отново при доста хора. Те си поставят за цел свалянето на излишните мазнини, но същевременно губят и много мускули, които са трупали с много пот през годините.

Намаляването на мускулната маса е нормално следствие на целия процес. Метаболизмът работи простичко- трябва да имаме дефицит на калории, за да горим мазнините, а за покачване на мускулната маса ни е необходим излишък от калории.

Балансът изглежда много труден за постигане, затова нека разгледаме някои начини, чрез които можем да запазим възможно най-много мускули, докато в същото време топим излишните килограми.

Съвет 1:


Да, вие определено трябва да намалите приема на калории, ако искате да свалите теглото си, но умният подход, по който трябва да го направите е следният: ограничете ненужните калории и тези от нездравословни източници, докато в същото време консумирате храни, които са богати на хранителни вещества. Този прост подход ще ви помогне да постигнете желания дефицит, а същевременно ще захраните организма си с нужните витамини и минерали.

Съвет 2:


Ще забележите, че намаляването на калориите често води до усещане за глад. Това, което трябва да направите, е да замените въглехидратите с протеин, защото протеинът се усвоява по-бавно и ще ви даде много по-добро усещане за ситост.

Ако не можете да си добавяте нужното количество протеин само с храната, то може да се насочите към пазара на хранителни добавки. Има достатъчно качествени протеинови продукти от най-различно естество, които ще ви помогнат да постигнете целта си.

Съвет 3:


В протеина се съдържат основните незаменими аминокиселини, от които имате нужда, но има и други, които ще ви бъдат от изключителна полза за запазването на мсукулната маса. Става дума за глутамина и аминокиселините с разклонена верига (БЦАА).

Повечето меса и млечни продукти са богати на глутамин и БЦАА, но за максимизиране на ефекта може да пробвате специализираните продукти на пазара. Аминокиселините с разклонена верига са важен елемент за поддържането на мускулите, за възстановяването и за премахването на умората. Приемането на 10-20 грама дневно би могло да окаже изключително влияние върху резултатите ви.

Съвет 4:


Сега нека поговорим малко за вашата тренировка. Въпреки че физическите натоварвания за издръжливост като бягането и колоезденето помагат за горенето на мазнините, много често допринасят за използването на мускулите като гориво, което определено не искате.

Имате нужда от перфектен предтренировъчен хранителен режим, а същевременно с това и от малко калории, които да приемате по време на тренировка. На пазара съществуват продукти, които биха ви помогнали. Можете да направите това или просто да опитате с високо интензивни кардио тренировки, които са по-краткотрайни и ограничават вероятността за преминаване в катаболно състояние, при което ще горите мускулна маса.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...