Добавки за подмладяване!

Добавена на 25 Март 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
Учените постепенно напредват в разбирането на процеса на стареене и откриват как натуралните биоктиви могат да изиграят важна роля за забавянето му, както и за овладяването на свързаните с възрастта заболявания.

Натуралните биоактивни компоненти се намират в растенията, животните и морския свят.

Основен пробив в изследванията на анти-стареенето е идентифицирането на нови биоактиви, които, ако се консумират в малки количества, пряко засягат физическата активност в организма и подобряват здравето му.Ресвератрол

През 2006 г., Ресвератрол, фитохимичен елемент намерен в червеното грозде, даде нова храна на медиите за това как може би е намерено хапчето против стареене, което един ден ще удължи човешкия живот и ще ни дава перфектно здраве. Макар че това все още не е потвърдено, търсенето на добавки с Ресвератрол продължава да расте.

Популярен със силното си антиоксидантско действие, Ресвератрол подобрява здравето на сърцето, засилва имунитета на организма, подобрява физическата издръжливост и стимулира притока на кръв към мозъка.

Витамин D

През 2009 г. американски екип от учени спечели Нобеловата награда за мир за научни изследвания в областта на теломерите. Те представляват защитният край на ДНК нишките и се считат за предвестник за заболяванията, които са свързани с възрастта.

Според едно изследване, публикувано в американско списание, по-високият прием на витамин D укрепва дължината на теломерите и от там увеличава човешкия живот с 5 години в сравнение с ниско ниво на прием.

Каретеноиди

Kаретеноидите, лутеин и зеаксантин, имат висока концентрация в ретината и лещата на окото. Епидемиологичните проучвания показват, че лутеинът и зеаксантинът могат да изиграят положителна роля за предотвратяване на свързанитете с възрастта- макулна дегенерация и катаракт.

Холин

Kогнитивният здравен пазар е приоритетен за възрастното поколение. Витамините от Б групата, особено холинът, са сред популярните натурални биоактиви. Холинът показва ефективност при подобряване на паметта, а недостигът му води до слаба памет.

Омега 3 мастни киселини

Допринасят за подобряване на когнитивните функции и поведение. Според Framingham Heart Study, дневен прием на 180 мг DHA намалява деменцията наполовина. Редовният прием на добавки с рибено масло помага за по-добро здраве в напреднала възраст.Натуралната слонова мембрана ( NEM )

Новооткрит биоактив, който поддържа доброто здраве. Осем седмично наблюдение върху 67 пациенти показва, че след третиране с този биоактив се забелязва значително подобрение в ставите още на десетия ден от неговата употреба.

Добавките срещу стареене са много популярни сред около 30% процента от американското население ( според американското бюро за проучвания).

15 % от продажбата на специализирани хранителни добавки е свързани с продукти, които са насочени към забавяне на стареенето и подобряване на здравето на хората в напреднала възраст.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...