Добавките в подкрепа на стомаха!
Добавена на 25 Март 2017 |
Категория: Статии |
Добави в любими
Стомашното здраве е важен компонент на цялостното ни здравно състояние и проблем за всички възрастови групи, включително бебета, деца и възрастни.
Търсенето на помощни медикаменти за по-добро храносмилане се увеличава най-вече сред тийнейджъри и младежи, които искат да свалят теглото си.
Фактори, които водят до увеличената употреба на помощни медикаменти за храносмилането:
Нарастване на храносмилателните проблеми. Нездравословният начин на живот влияе лошо на храносмилателната система. Лошите навици на хранене и стресът водят до загуба на бактерията, която разгражда храната, пораждат се хронични стомашно-чревни проблеми.
Нарасналото затлъстяване. Повишеното внимание към значението на диети и схеми за отслабване за борба със затлъстяването води до увеличено търсене на медикаменти, които да подпомагат доброто храносмилане, за да се топят килограмите по-лесно.
Нарастване на изследванията в тази област. Научните открития, които ни помагат да разберем колко важно е да имаме добро стомашно здраве за цялостно ни физическо състояние, са водещ фактор за увеличените продажби на помощните медикаменти. Употребата на ензими, пробиотици и пребиотици, самостоятелно или в комбинация, е все по-разпространена.
По-добрата информираност на потребителите. Все повече американци днес нямат нищо против да използват билкови или природни съставки, за да укрепят храносмилателната си система. Те са по-склонни да опитват нови продукти, за които е доказано, че помагат при:
Засилване на имунната система. Около 70 процента от нея е локализирана в стомашно-чревния тракт. Различните добри бактерии в червата ни спомагат за намаляване на инфекциите и болестите.
Разпространението на здравословни бактерии подпомага синтеза на витамини като К, Б12 и другите витамини от Б комплекс. Това също води до по-доброто усвояване на хранителните вещества и експулсиране на нездравословни мазнини.
Потребителите намират хранителните добавки за по-добър избор. За разлика от фармацевтичните храносмилателни лекарства и медикаменти, които не са адресирани за борба с причината за проблемите, то хранителните добавки предлагат по-всеобхватен подход и помагат на хората да отговорят на техните здравни нужди по по-добър начин.
Потребителите предпочитат самолечение. Билковите продукти предлагат най-добро облекчение с минимални странични ефекти. В резултат те имат забележим ръст на продажбите в последните години. Хората ги използват за самолечение.
Топ продукти за справяне със стомашните проблеми
Фруктани
Според анализаторите на Global Industry, най-голямата компания за пазарни проучвания, фруктаните като инулинов сироп и FOS представляват най-големият сегмент в американския пазар на пребиотици, а манан-олигозахаридът (MOS) е продуктът с най-бързо нарастващ дял. Фруктаните се използват за предпазване от хронични възпалителни заболявания като болестта на Крон.
Пробиотици
Различните щамове бактерия играят конкретни роли за храносмилателното здраве. Най-популярни са лактобацилус, бифидобактериум и ацидофилус. Тези живи бактерии носят много ползи за здравето на организма.
Няколко вида ензимни компонента, с които е добре да се запознаете:
➡ Бетаин хидрохлолид – източник на солна киселина, която е основен компонент на стомашните сокове. Нивата на солна киселина в стомаха са свързани с регулирането на ферментационните процеси в него и активирането на ензима пепсин, който разгражда протеините.
➡ Панкреатин – секретира се от задстомашната жлеза и представлява комплекс от три ензима – протеаза, липаза и амилаза, които съответно участват в разграждането на белтъчини, мазнини и въглехидрати. Цялостно подобрява храносмилането.
➡ Амилаза – ензим, който разгражда въглехидратите в процеса на храносмилане до глюкоза.
➡ Протеаза и пепсин – протеолитични ензими, които разграждат белтъчините в процеса на храносмилане до прости пептиди и аминокиселини.
➡ Липаза - ензим, който разгражда липидите до глицерол и низши мастни киселини, което подпомага усвояването им от организма в процеса на храносмилането.
➡ Бромелаин – ензим, който се извлича от плодовете на ананаса. Служи за разграждане на белтъците. Бромелаинът функционира еднакво добре както в киселинна, така и в алкална среда (за разлика от ензимите, които се синтезират в човешкия организъм – те се активират от киселинна среда). Подтиска апетита, значително стимулира имунната система и предпазва от проблеми със сърцето.
➡ Ox Bile – съставка, която се извлича от говежди черен дроб. Пряко участва в емулгирането на мазнините и тяхното разграждане.
➡ Целулаза – ензим, разграждащ целулозата, т.е. несмилаемите влакнини, съдържащи се в храната.
BodyTime.bg препоръчва следните продукти: