Добавките в подкрепа на стомаха!

Добавена на 25 Март 2017 | Категория: Статии | Добави в любими

Стомашното здраве е важен компонент на цялостното ни здравно състояние и проблем за всички възрастови групи, включително бебета, деца и възрастни.

Търсенето на помощни медикаменти за по-добро храносмилане се увеличава най-вече сред тийнейджъри и младежи, които искат да свалят теглото си.

Фактори, които водят до увеличената употреба на помощни медикаменти за храносмилането:Нарастване на храносмилателните проблеми. Нездравословният начин на живот влияе лошо на храносмилателната система. Лошите навици на хранене и стресът водят до загуба на бактерията, която разгражда храната, пораждат се хронични стомашно-чревни проблеми.

Нарасналото затлъстяване. Повишеното внимание към значението на диети и схеми за отслабване за борба със затлъстяването води до увеличено търсене на медикаменти, които да подпомагат доброто храносмилане, за да се топят килограмите по-лесно.

Нарастване на изследванията в тази област. Научните открития, които ни помагат да разберем колко важно е да имаме добро стомашно здраве за цялостно ни физическо състояние, са водещ фактор за увеличените продажби на помощните медикаменти. Употребата на ензими, пробиотици и пребиотици, самостоятелно или в комбинация, е все по-разпространена.

По-добрата информираност на потребителите. Все повече американци днес нямат нищо против да използват билкови или природни съставки, за да укрепят храносмилателната си система. Те са по-склонни да опитват нови продукти, за които е доказано, че помагат при:

Засилване на имунната система. Около 70 процента от нея е локализирана в стомашно-чревния тракт. Различните добри бактерии в червата ни спомагат за намаляване на инфекциите и болестите.

Разпространението на здравословни бактерии подпомага синтеза на витамини като К, Б12 и другите витамини от Б комплекс. Това също води до по-доброто усвояване на хранителните вещества и експулсиране на нездравословни мазнини.Потребителите намират хранителните добавки за по-добър избор. За разлика от фармацевтичните храносмилателни лекарства и медикаменти, които не са адресирани за борба с причината за проблемите, то хранителните добавки предлагат по-всеобхватен подход и помагат на хората да отговорят на техните здравни нужди по по-добър начин.

Потребителите предпочитат самолечение. Билковите продукти предлагат най-добро облекчение с минимални странични ефекти. В резултат те имат забележим ръст на продажбите в последните години. Хората ги използват за самолечение.

Топ продукти за справяне със стомашните проблеми

Фруктани

Според анализаторите на Global Industry, най-голямата компания за пазарни проучвания, фруктаните като инулинов сироп и FOS представляват най-големият сегмент в американския пазар на пребиотици, а манан-олигозахаридът (MOS) е продуктът с най-бързо нарастващ дял. Фруктаните се използват за предпазване от хронични възпалителни заболявания като болестта на Крон.

Пробиотици

Различните щамове бактерия играят конкретни роли за храносмилателното здраве. Най-популярни са лактобацилус, бифидобактериум и ацидофилус. Тези живи бактерии носят много ползи за здравето на организма.

Няколко вида ензимни компонента, с които е добре да се запознаете:

➡ Бетаин хидрохлолид – източник на солна киселина, която е основен компонент на стомашните сокове. Нивата на солна киселина в стомаха са свързани с регулирането на ферментационните процеси в него и активирането на ензима пепсин, който разгражда протеините.

➡ Панкреатин – секретира се от задстомашната жлеза и представлява комплекс от три ензима – протеаза, липаза и амилаза, които съответно участват в разграждането на белтъчини, мазнини и въглехидрати. Цялостно подобрява храносмилането.

➡ Амилаза – ензим, който разгражда въглехидратите в процеса на храносмилане до глюкоза.

➡ Протеаза и пепсин – протеолитични ензими, които разграждат белтъчините в процеса на храносмилане до прости пептиди и аминокиселини.

➡ Липаза - ензим, който разгражда липидите до глицерол и низши мастни киселини, което подпомага усвояването им от организма в процеса на храносмилането.

➡ Бромелаин – ензим, който се извлича от плодовете на ананаса. Служи за разграждане на белтъците. Бромелаинът функционира еднакво добре както в киселинна, така и в алкална среда (за разлика от ензимите, които се синтезират в човешкия организъм – те се активират от киселинна среда). Подтиска апетита, значително стимулира имунната система и предпазва от проблеми със сърцето.

➡ Ox Bile – съставка, която се извлича от говежди черен дроб. Пряко участва в емулгирането на мазнините и тяхното разграждане.

➡ Целулаза – ензим, разграждащ целулозата, т.е. несмилаемите влакнини, съдържащи се в храната.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...