Бъдете непобедими с МАКА!

Добавена на 02 Декември 2016 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Съществува легенда за нравите на инкските племена, отглеждали тази култура. Според нея преди да влязат в битка инкските воини консумирали мака, за да станат по-силни, а след превземането на даден град пък им било забранявано да я използват, за да предпазят жените от прекалено силното сексуално желание на мъжете.

Подобно на какаото, както и други супер храни, маката също е използвана като валута и вземана вместо данък от населението, отглеждащо тази култура.

Маката е растение от семейство Кръстоцветни (броколи, зеле, карфиол, репички и пр.). Отглежда се в перуанските Анди (Южна Америка). Използва се корена на растението, който наподобява този на репичката и е с жълтеникаво бял, жълт или пурпурен цвят. Маката расте на височина от над 2700м. надморска височина, при изключително екстремални условия като бурни ветрове, интензивна слънчева светлина и големи температурни промени от -10°С до +18°С.Коренът от Мака е пълен с витамини, минерали, микроелементи, полезни мазнини, аминокиселини и растителни стероли, което го прави много питателна храна. Той е определян като „мощна суперхрана” и може да подобри здравето ви по много начини.
Някои от неговите ползи за здравето включват повишаване на физическата сила, издръжливост и енергия. Именно затова се използва от много спортисти.

Коренът от Мака е известен най - вече със способността си да подобрява сексуалната функция и либидо. Използван е за решаване на проблема с безплодието и се твърди, че увеличава продукцията на сперма. Може да бъде ползван за лечение на импотентност и еректилна дисфункция.

Консумирането на този корен увеличава половите хормони като тестостерон. Поради тези причини, растението е много популярно за мъжете от всички възрасти.

Мака поддържа естествения баланс на хормоните, което е полезно за мъжете и жените. Жените го използват за облекчаване на симптомите на менопаузата - горещи вълни, промени в настроението и проблеми със съня. Твърде много или твърде малко естроген е проблем, който тормози много от тях. Мака решава тези смущения по изключителен начин.Той работи като регулатор на хормоните, който може да донесе баланс на тялото ви. Това ще помогне да се отървете от неприятните и болезнени симптоми на менопаузата и менструацията. Много народни лечители препоръчват на жените да приемат корен от Мака като алтернатива на хормоно- заместителната терапия.
Доказано е, че това растение поддържа здравето на ендокринната система, намалява стреса, облекчава депресията, подобрява паметта и придава усещане за благополучие.

Мака успокоява нервите, тъй като съдържа мастна киселина, фосфор, калций, витамини Б1 и Б12, които са много полезни за нервната система.

Може да бъде използван като храносмилателно средство, а също така за подобряване на здравословния апетит. Неговото стеролно съдържание, както и наличието на витамин Ц и калций, помагат за изграждането на мускул и повишаване на физическата издръжливост. И нещо много важно като за финал - тези здравословни съставки са лесно усвоими от организма, тъй като Мака съдържа полезни алкалоиди.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще усетите и висококачествените продукти, кои...

The Anabolic Stack

The Anabolic Stack

27 Септември 2018

Готови ли сте за най - сериозното качване на мускулна маса, което сте постигали до сега? Тези три продукта, ...

ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! То...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...