Синергията при хранителните добавки (III – та част)

Добавена на 10 Октомври 2011 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Стак за сила и издръжливост: Креатин Монохидрат, Бета – Аланин, Аргинин Алфа – Кетоглутарат (AAKG)


По – голямата част от компаниите, които произвеждат хранителни добавки, продават предтренировъчни формули, предназначени за увеличаване на силата/ мощта/ издръжливостта по време на тренировка. Постигането на тази цел е от съществена полза, тъй като по – голямата тежест, която може да вдигнете по време на упражнение, повишава анаболния отговор и растеж на мускулите.

Няколко хранителни добавки са се доказали научно в това, че увеличават силата и мощта, всъщност, данните доста убедително показват, че комбинацията от тях дава още по – голям тласък на вашите тренировки.

Бета – аланинът повишава нивата на карнозин в скелетните мускули. Наличието на високи нива на карнозин в мускулите подобрява функцията и производителността на мускулите, тъй като той работи като мощен буфер на pH (киселинност) в скелетните мускули по време на натоварващи упражнения. Тъй като високата киселинност може да попречи на силата, по – високите нива карнозин са от много важно значение за бодибилдърите.

Както вече беше посочено, креатинът е една от най – научно подкрепените добавки. Изследванията, проучващи взаимодействието между креатин и бета – аланин по време на упражнение, показват, че тази комбинация повишава мускулната издръжливост и подобрява силата по време на анаеробни упражнения. За съжаление, поради специфичните изследвания, трудно е да оценим степента на взаимодействие. При всички положения, данните показват, че тази комбинация има измерими ползи, когато се използва преди тренировка.

AAKG е добавка, която съдържа смес от л – аргини алфа – кетоглутарат. Л – аргинин е условна есенциална аминокиселина, която се използва от всяка клетка в тялото. Тя участва в множество процеси и е от съществено значение за производството на азотен оксид (NO), което води до вазодилатация (разширяване на кръвоносните съдове, напомпване) и увеличаване на притока на кръв в мускула.

Интересно е обаче, че напоследък има противоречиви доклади за ефикасността на Л-Аргинин за увеличението нивата на азотен оксид и/ или притока на кръв по време на тренировка. Независимо от това данните сочат, че аргининът подобрява силата при физически упражнения. Изследване, публикувано в Nutrition, твърди, че приемането на AAKG в продължение на 8 седмици в силови тренировки чувствително увеличава кръвните нива на аргинин и подобрява силата по време на упражнения. Друго проучване, публикувано в International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, отбелязва, че консумирането на креатин заедно с AAKG води до по – големи постижения при лежанката, а и при другите анаеробни упражнения.

Дозировка


Направете си коктейл от 3 – 5 грама креатин, 5 грама бета – аланин и 5 грама AAKG в захарна напитка. В тренировъчни дни, пийте една доза около 30 минути преди тренировка и една веднага след нея. В почивните дни, консумирайте една доза сутрин и една преди лягане.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

  • Anonimus
    симеон малко зор ще има със спането, ако се пие аланин преди спане..
    26 Юли в 09:30
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще усетите и висококачествените продукти, кои...

The Anabolic Stack

The Anabolic Stack

27 Септември 2018

Готови ли сте за най - сериозното качване на мускулна маса, което сте постигали до сега? Тези три продукта, ...

ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! То...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...