Осем насоки при избирането на перфектната фитнес зала

Добавена на 23 Май 2011 | Категория: Статии | Добави в любими

Мястото


Ако изберете фитнес зала, която се намира в другия край на града, ще бъдете ли постоянно мотивирани да я посещавате редовно? Вероятно не. Особено в дните, когато мотивацията ви е на минимум и сте натоварени от ежедневието.

Най-добрата локация на фитнес залата би била някъде между дома ви и работата. Нивото на стреса ви ще е по-малко, ако има фитнес зала във вашия район, тъй като ще си спестите много време.

Цените


Купуването на карта от определена фитнес зала може да е голяма финансова инвестиция. Цената е определящ фактор за повечето хора. Евтината фитнес зала може би изглежда добра опция в началото, но може да се окаже грешен избор, ако не отговаря на нуждите ви. Същото се отнася и за по-скъпите. В някои случаи плащате повече, отколкото получавате. Трябва внимателно да проучите цените в няколко различни зали, а също така да разберете с какво разполагат те и дали то ви е достатъчно.

Предлагани услуги


Фитнес удобствата и цената вървят ръка за ръка. Ако не планирате използването на повечето от услугите, които предлага залата, то може би плащате повече от необходимото. Обратното, ако искате сауна или масаж след тренировка, то евтин фитнес, който не предлага тези услуги, може би не е подходящ за вас. Трябва да разберете какви услуги предлага залата и колко често ще може да ги ползвате.

Работно време


Ще работи ли фитнеса в часовете, когато искате да тренирате? Много хора го правят рано сутринта, а някои предпочитат вечерните часове. Доста фитнеси не работят през уикенда. Трябва да търсите зала, която пасва на вашите планове.

Персонал


В отличните фитнес зали работи добър персонал, който оказва подкрепа, отнася се любезно и приятелски към клиентите, а освен това има достатъчно умения. Персоналът трябва да отговаря на всички ваши въпроси, трябва да ви помогне да направите тренировъчния и хранителния си режим. Може да попитате за квалификацията на служителите, за да сте сигурни, че сте на правилното място. Приятелското и добронамерено отношение правят голямо впечатление. Ако ви посрещнат депресирани и враждебни физиономии, то може да загубите цялата си енергия.

Фитнес оборудване


Има ли достатъчно машини във фитнеса? Има ли достатъчно тежести и дъмбели за всички? Чакате ли за реда си? Всички тези въпроси са изключително важни, защото един сериозен бодибилдър няма време за губен и разчита на наистина сериозно фитнес оборудване, за да изпълнява пълноценна тренировъчна програма.

Грижи за хигиената


Няма нищо по-лошо от зала, която не спазва никакви хигиенни изисквания. Естествено, че трябва да подберете фитнес, където оборудването, съблекалните, баните и тоалетните постоянно се поддържат чисти. Внимателно се огледайте при първото си посещение в залата. Ако не оценявате положително това, което виждате, може да се обзаложите, че хигиенните стандарти не се прилагат по принцип в този фитнес.

Добри приятели


Поискайте съвет от приятели и ги попитайте дали са доволни от фитнеса, който посещават. Тези съвети са изключително ценни, тъй като са верни в повечето случаи и могат да ви дадат реална представа за залата, за която се колебаете.


A това е снимка на любимата зала на екипа!
Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...