7 начина за приготвяне на пилешко месо
Добавена на 15 Април 2011 |
Категория: Хранене |
Добави в любими

1. Използвайте марината
Един от най-бързите и лесни начини за приготвяване на вкусно пилешко е просто да използвате марината. Може да я купите от магазин или да си я направите сами (по-добрият вариант). Залейте пилешките гърди с маринатата и изчакайте няколко часа, така че ароматът да се впие в пилето преди готвенето. Най-добре използвайте маринатата предната вечер преди да сготвите пилешкото.
2. Пригответе си пилешки бургери
Пилешките гърди са най-чето консумираната част от пилето, но не трябва да се пренебрегва и останалото месо. Бургерите са лесни за приготвяне и може да използвате пълнозърнест хляб, ако целта ви е изграждане на мускулите и се нуждаете от допълнително въглехидрати. Освен това може да добавите маруля и домати.
Приготвяйте ги сами, защото пилешките бургери от близкия магазин или закусвалня съдържат много мазнини, калории и консерванти.
3. Изпечете го на фурна
Печенето винаги е добра алтернатива при приготвянето на пилешкото месо и е един от най-лесните методи. Поръсете пилето с различни подправки преди да го обвиете с хартия за пекане или да го сложите в тигана, а на дъното добавете малко бульон с ниско съдържание на натрий, за да запазите влагата на пилето в процеса на печене.
Ако добавите сладки картофи, чушки, моркови или лук, ще имате пълноценна храна за нула време.
4. Изпечето го на скара
Печенето на скара е следващият вариант за приготвяне на пилешките гърди. Става бързо и лесно. Преди да сложите пилето на върху скарата, може да използвате марината, тъй като това ще предотврати изсъхването на месото.
Внимавайте, за да не изгорите пилешките гърди и ги наглеждайте често.
5. Метод на бавното готвене (на бавен котлон или бавна печка)
Това е начин за приготвяне, който много хора пренебрегват, а е невероятно лесен и пилешкото месо става супер крехко. Използва се ниска температура, а времето за готвене стига до няколко часа. Това наистина помага за подобряване вкуса на пилето без никакво изгаряне.
Има безкрайно много рецепти, които може да се приготвят на бавен котлон- от супи до яхнии или пък пилешки гърди с нарязани кубчета зеленчуци и сладки картофи.
6. Сервирайте го студено
Много от нас имат навика винаги да сервират пилето топло, но то може бъде вкусно, ако е студено и е добавено като част от салатата, или пък сандвич.
Нарязването на пилешките гърди и добавянето им към салата с няколко парчета плодове е перфектният начин да си набавите качествен протеин и здравословни въглехидрати. Прибавете и малко зехтин, който е източник на здравословни мазнини, и ще имате изключително балансирана и полезна храна.
7. Направете си супа
Последният метод за приготвяне на пилешкото месо е супата. Тя е страхотна за тези, които са на диета, тъй като апетитът ви се задоволява напълно и бързо.
Можете да си пригответе пилешка супа със зеленчуци или пък да добавите въглехидрати като ориз, макаронени изделия, сладки картофи и други, това си зависи изцяло от вас. Това е много лесен начин да си набавите пилешкото за деня.
:))))))))))))))
necessary in addition to the Replica Handbags or two.I like you, Eva Knox recently encountered fabulous spotbagz blog,
and could not be happier! She strongly recommended sites from Louis Vuitton Monogram
Canvas is absolutely wonderful, I must say that I have purchased. I also made a purchase from the my discount Chanel Bags, who is also good.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320629