Четири упражнения за МАСИВЕН бицепс

Добавена на 05 Януари 2011 | Категория: Упражнения | Добави в любими
Виждали ли сте някога във фитнес залата културист с малък бицепс? Мисля, че не... Тренировката за бицепс е любима почти за всеки. Напомпването, което получавате при трениране на бицепса, е уникално и незаменимо.

Всеки път, когато някой спомене „напомпване”, се сещаме най-вече за бицепса. Но кои са най-ефективните начини да получим това „напомпване”? И още нещо- дали действително доброто напомпване означава, че ги тренираме правилно?

Сигурни сме, че ще възникнат и още въпроси свързани с тренировките за бицепс. В тази статия ще отговорим на някои от тях.

Ще ви предложим 4 упражнения за бицепс, които според нас са най-ефективни в изграждането на маса. Ще ви обясним как да ги изпълнявате за максимална ефективност и безопасност. Трябва да отбележим ,че всеки може да ви каже своя теория за най-добра бицепс тренировка, защото има най-различни упражнения и техники. Ние все пак мислим, че предложението ни е оптималният вариант за вас.


1. Бицепсово сгъване с щанга


Това упражнения си е задължително. Сигурни сме, че почти всеки, който е стъпвал във фитнес зала, го е правил. Обикновено мислим за него като се сетим за вдигане на тежести. Но това е нормално, защото това упражнение е най-доброто за бицепс, ето защо:

➡ Можете да използвате различни ширини на сцепление, което ще натовари всички различни части на бицепса, от което следва голямо развитие
➡ Постепенно може да се добави допълнително тегло, което да натоварва оптимално бицепса
➡ Може да бъде ползван обратен захват, за да се натовярят брахиалните мускули и предмишницата

Бицепсовото сгъване с щанга може да не се прави само със свободни тежести. Негов заместител е бицепсовото сгъване на долен скрипец. Не смятаме, че то е толкова ефективно, но може да се прави от време на време.

Кривият лост е добър инструмент за начинаещите в тези упражнения, защото не трябва да се безпокоят толкова дали са хванали правилно щангата, тъй като при кривия лост всичко си е точно определено като захват.

Ето как мислим, че трябва да изпълнявате сгъването на бицепса с щанга:

Разкрачете краката си на ширината на рамената си, дръжте лоста с ръце на равно разстояния от краищата му. Не разтягайте ръцете си докрай. Вдигайте лоста до брадичката си като през това време лактите ви не трябва да се мърдат.


2. Бицепсово сгъване с дъмбели


Ако искате да развиете напълно своя бицепс, то това упражнение ви е нужно. Въпреки че не е толкова адаптивно като това с лоста, то натоварва бицепса по уникален начин, което го прави съществено за вашите тренировки.

➡ Бицепсовото сгъване с дъмбели да движите китките си при изпълнение. Това действа на брахиалните мускули.
➡ Така наречените „чукове” с дъмбел също могат да се използват, за да се натоварят брахиалите
➡ Има добри комбинации от стилове за изолиране и движения при това упражнение. Това помага за цялостно развитие.

Ръцете се сгъват в лакътните стави, а движението в раменете и раменният пояс е ограничено. Китките могат да бъдат подвижни или неподвижни според акцента. При изолираните варианти движението става само в лактите, като другите стави остават неподвижни. Може да правите упражнението с една или с две ръце, с различни позиции на тялото, множество хватове и позиции на ръцете.


3.Бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж


Надали сте усещали разтягането на своя бицепс толкова осезателно, колкото с това упражнение. То натоварва бицепса по уникален начин. Ето защо е от решаващо значение за развитието на бицепса. При него изолацията на бицепса е много добра, а това е полезно, ако се направили редица по-комплексни упражнения преди това.

➡ Разтягането с това упражнение действа на бицепса по неповторим начин за разлика от всички останали упражнения
➡ Много е лесно да се приложи на практика
➡ Равнището на наклон може да се променя, за да се гарантира пълно развитие на бицепса

Има различни варианти на това упражнение според хвата. Неуталнията хват на акцентира върху определена група- палци нагоре, успоредни линии между китки-лакти на двете ръце по време на изпълнението. Супинираният акцентира върху вътрешните глави- палци навън, лакти по-близо до тялото в сравнение с китките. Пронираният акцентира върху външните глави- палци нагоре и навътре, лакти от една линия с китки в начална позиция навън, китките навъте. Променливият хват има частичен акцент върху външните или вътрешните глави в зависимост от посоката на ротация- успоредна позиция китки- лакти, спрямо тялото в цялата амплитуда на движение, ротация в китките.


4. Конценрирано сгъване


Въпреки че това е упражнение за изолация, то смятаме, че то е много ефективно, ако се извършва правилно. Правете го в края на тренировката, около 12-15 повторения на серия. Напомпването, което ще усетите, е нереално! Това упражнение е много важно допълнение към всяка тренировка за бицепс.

➡ С него изолирате бицепса максимално. Това означава, че ще може да се концентрирате изцяло върху бицепса по време на серията.
➡ Напомпването от концентрираното сгъване най-малкото ще ви изпоти доста!
➡ Повечето повторения на серия ще натоварят бицепса по уникален начин.

Отрицателната черта на това упражнение е, че не можете да го правите с големи тежести. Идеята е при него обаче не е да използвате много килограми, а да наситите мускулите с кръв и различни полезни вещества.

BodyTime.bg препоръчва следните 5 азотно/напомпващи продукти, които ще променят вашата тренировка:

Коментари

 • Anonimus
  dark Искам да стана като човекът от снимка №2.

  Какво трябва да пия? Според мен не е постигнато само с тренировка.
  03 Февруари в 16:05
 • Anonimus
  sashko Трябва да кажеш какво представляваш сега - снимка, кг, височина, иначе нещо по силничко от серията на Animal.
  03 Февруари в 17:26
 • Anonimus
  dark ами 87кг 180см от 2-години ходя на фитнес снимка засега нямам(необичам да се снимам гол :Д колкото и смешо да и звучи...)нещо от серията ANIMAL PACK става ли?
  03 Февруари в 19:42
 • Anonimus
  Администратор Писането на кирилица е задължително. Сподели какви добавки си използвал до момента, с Animal Pak няма да стане, това са просто едни по - силни комплексни витамини.
  04 Февруари в 19:47
 • Anonimus
  dark ами от трек нутришън нитроболон 2 и протеина им.
  05 Февруари в 01:31
 • Anonimus
  тодор зоб му е майката :)
  22 Февруари в 17:40
 • Anonimus
  емил искам да попитам за един протеин на BSN казва се SUNTHA6
  30 Март в 18:08
 • Anonimus
  mezomorf Привет , скоро попаднах на тази статия , която ме впечатли но се чудех не са ли множко 4 упражнения за бицепс и като цяло искам да попитам дали е добре ако се правят по 4 за всяка мускулна група
  10 Август в 21:58
 • Anonimus
  Eмануил Имам 1 въпрос от носно годините ми, използването на някои хранителни добавки и тренировките ми във фитнеса. Аз съм на 14 г. и когато отида на фитнес всеки ми казва че съм малък за фитнес и да не ходя още. Висок съм 1.52см и тежа около 55кг не отричам че съм слабичък и точно за това искам да превърна мазнините в мускулна маса ! Искам да съм масивен а не релефен ! на 13 г. бях започнал да употребявам L-carnitine който бях закупил от веригата на DM магазини (незнам колко е качествен) обаче консултирах се с лекари и те казаха че L-carnitine е вреден за сърцето и аз спрях да го употребявам ! Ако може да ми напишете някаква програма за бицепс и гърди :) Но да не ми издува мн гърдите :Д защото нз дали е от ряското ми напълняване някак ми се издуха гърдите може би е от гена нз ! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ПОМОЩА ВИ !!!
  03 Януари в 11:51
 • Anonimus
  Malfo Емануиле моето момче не си малък за фитнес , малък е Джулиъно Строе според мен но виж го какво е животинче ;) . Л-Карнитина от ДМ според мен не е добра идея вземи си от фитнес1.бг наистина най-добрите продукти са там като качество и цена ! А за тренировките гърдите колкото и да ги тренираш както и да ги тренираш ще станат масивни има начин да свалиш мазнините около гръдния мускол обаче стои грозно като теракотена плочка . А това че Л-а вредял на сърцето не знам според мен това са глупости . Пил съм Л на твоите години също ами нямам проблеми :) Обаче натоварвай се по-малко и не наблягай на тренировки за крака че няма да порастнеш много много :)
  15 Февруари в 08:39
 • Anonimus
  Malfo Забравих да добавя че рязкото напълняване не е много добре . Просто когато качваш килограми гледай да можеш един вид да ги "обработиш" в залата . Използвай масата която си качил и я превърни в мусколна маса !
  15 Февруари в 08:42
 • Anonimus
  red_hot здравей те искам да попитам какво да взема за да сваля малко мазнини и оформя мускулите . от 3 месеца тренирам нищо не сам вземал .
  01 Март в 23:04
 • Anonimus
  тишо izkam da vi kaja 4e ako otdelqte po 2 4asa trenirovka za muskolna masa i nakraq izqdete nqkolko ploda nqma da vi trqbvat razli4ni hap4eta
  07 Март в 14:01
 • Anonimus
  Evelin Ivanov Момчета занимавам доста сериозно с фитнес и тази програма за изграждане на огромен " " бицепс е смешна, а ето и моите доводи:
  1. Има упражнения само за вътрешна част на бицепса, а той е разделен на 4 (вътрешна, външна, пак външна само, че тази която се получава от чуковете и връх)
  2. Няма чукове, а те са закон божи да се правят
  3. И няма упражнение с кабел а то е хубаво за връх макар, че концентрираното го наподобява, но ефектът е съвсем различен
  10 Март в 09:04
 • Anonimus
  stoqn
  06 Април в 19:08
 • Anonimus
  nikolai red_hot здравей те искам да попитам какво да взема за да сваля малко мазнини и оформя мускулите . от 3 месеца тренирам нищо не сам вземал ........ Не ти препоръчвам разни хапове и др. боклуци но ако си много навит за тях вземи си Extreme Power
  14 Май в 12:52
 • Anonimus
  FITNESSSSSS Упражненията са добри,виждам,че доста хора питат как да натрупат бързо мусколна маса,така в тия форуми няма да стане...!!
  12 Юни в 19:39
 • Anonimus
  TheBest Tezi yprajneniq ne pomagat pravq gi i pak...
  18 Юни в 16:11
 • Anonimus
  Troublesome Пичове вие нормални ли сте ? Тия упражнения са като цяло за масивен бицепс.ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА,ЧЕ ТРЯБВА ВСИЧКИ ДА СЕ ВКЛЮЧВАТ В ДАДЕНАТА ВИ ТРЕНИРОВКА ЗА БИЦЕПС ... Примерно си избираш 1-2 от тях и ги добавяш в програмата си .. не всички
  06 Юли в 12:42
 • Anonimus
  evolution9 Ползвам 3 от тях в програмата, като през седмица вкарвам и по някое друго (чукчета за брахиалис и др) и мога да кажа, че бицепсчето расте :) При който няма ефект или не си прави упр-та правилно или яде ла*на, или просто няма ген и може спокойно да се откаже от този спорт :) Поздрави
  10 Ноември в 17:35
 • Anonimus
  vitoF1 начините са ефективни
  12 Ноември в 01:49
 • Anonimus
  05 Януари в 22:38
 • Anonimus
  ivo iskam da popitam kak da piq xtreme gain,poneje na opakovkata pishe 2 kapsyli predi trenirovka,no mislq 4e ne e dostatu4no,MOLQ POMOGNETE
  01 Май в 11:35
 • Anonimus
  mr.proper аз съм 67 килограма и съм 176 и искам мускулна маса имам и един протеин които си купих но без програма ме е страх да започна да го взимам какво ще ме посъветвате
  28 Май в 00:00
 • Anonimus
  аз правя и паяковидно сгъване ... смятам, че е добро...
  11 Юни в 19:15
 • Anonimus
  Beet and Poala head home and while Poala's sleeping Beet clears all the monsters out and goes to see the spirit reader who raises Beets level drastically to 28 after reading his retina. He gives the money to Poala's family who rasied him for Zenon before he became a Buster as a thank you showing his noble nature once more. Yet, Beet knew that Mugine wasn't dead since the record was not on his retina and it didn't take long for the Vandel to show up at the gates of Anckles to resume his battle <a href="http://asf.com">earaerg</a> srthsrh
  with the Buster who almost took him down. Round two of Beet vs. Mugine will kick off the next volume.
  04 Юни в 09:30
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Упражнения
Защо да спортуваме?

Защо да спортуваме?

28 Септември 2018

Мотивацията е едно от най – важните неща, които човек трябва да има, за да може да тренира пълноценно! Тя е тази, която след дълъг работен ден, дава...

Как да се тонизирате с минимални усилия?

Как да се тонизирате с минимални усилия?

08 Август 2018

В днешното забързано ежедневие рядко ни остава време за спорт. Обикновено физическата активност се свежда до ...

Как се съкращава мускулът?

Как се съкращава мускулът?

07 Август 2018

Вдигате тежести, какво по – просто от това, всеки го може. Сложният процес се случва в самия мсукул. В него п...

Набирането, как и защо?

Набирането, как и защо?

31 Юли 2018

Въпреки че са често пренебрегвано упражнение за гърба, набиранията на лост ще натоварят напълно латералните м...