Хранителни добавки за енергия и издръжливост

Добавена на 27 Януари 2011 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими
Когато чуят думите „хранителни добавки”, повечето хора се сещат първо за големи мускули, градени във фитнеса.

Често хората ги свързват само с професионалните културисти, или с хора, посещавали често фитнес зала, дори много често.

Други пък вярват, че хранителните добавки се взимат от хора с влошено здраве, породено от проблеми с храненето.

Не си мислете в никакъв случай, че хранителните добавки служат единствено за посочените по-горе цели, защото това просто не е така.

Те помагат в редица аспекти. Един много добър пример са тренировките, в които се нуждаем от повече издръжливост и енергия.

Независимо дали сте колоездач, бягате често или дори карате ски през зимата, винаги има хранителни добавки, които да подобрят физическото ви състояние, да допринесат за по-голямата ви издръжливост и енергия.

Нека разгледаме някои от най-срещаните хранителни добавки за тази цел:

1. Енергийни напитки


Повечето атлети използват енергийните напитки в специален режим по време на тренировките и състезанията си. Важно е да знаете какво е оптималното количество напитка за вас, за да не консумирате твърде много и да провалите заниманието си.

Пренебрегването на приемането на течности по време на тренировката ви ще бъде голяма грешка, защото това има негативен ефект и може да причини умора в атлетите.

Не трябва задължително да пиете много големи количества течност, но все пак трябва тя да е в такъв обем, че да покрива минималния воден баланс, за да може физическото ви състояние да е оптимално.

Всеки има различно мнение за това каква енергийна напитка му е необходима, но преди да отидете на тренировка или състезание е добре да проверите наличните на пазара продукти.

Обикновено те съдържат микс от кофеин, йерба мате, зелен чай, йохимбе, както и различни аминокиселини. Всички тези съставки са предназначени за повишаване на енергията ви.

2. Въглехидрати


Независимо, че в повечето активни тренировки мазнините са използвани като източник на гориво за организма, въглехидратите си остават предпочитания от тялото източник на енергия.

Чрез снабдяването на организма с постоянен приток на въглехидрати за цялата тренировка вие предотвратявате умората и увеличавате способността си да тренирате здраво по-дълго време.

В идеалния случай тези въглехидрати трябва да са лесни за обработка от тялото, т.е. да не отнемат много време за разграждане и превръщане в използваема глюкоза. Чрез използването на продукт, който доставя допълнителни въглехидрати, вие може да бъдете сигурни, че мускулните ви клетки са захранени и няма да почувствате умора, породена от клетъчен глад.

3. Протеиново-въглехидратни барове


Ако планирате много дълга тренировка, за която ви трябва голяма издръжливост, то ще ви трябва солидна, бърза храна, която да ви зареди на максимум.

Ще изгорите много калории, докато тренирате и те трябва да бъдат заменени, за да продължите с пълна пара. Ето тук идва момента, в който трябва да се огледате за енергийните барове на пазара. Те съдържат достатъчно калории и протеин, който липсва при чисто въглехидратните добавки.

Освен всичко друго, хапването на нещо солидно ще ви вдигне психически за една тежка и продължителна тренировка.

4. Продукти със стимуланти


И накрая, последният вид хранителни добавки, които биха били полезни, са стимулантните. Те наистина ще ви дадат допълнителен тласък, когато имате нужда от него и когато мислите, че не може да се справите сами с много натоварваща тренировка.

Кофеинът е най-често срещаната съставка в тези продукти и ще ви даде енергия около половин час след приемането му. В описанието най-вероятно ще срещнете и синефрин, който също е източник на енергия, а и помага за изгарянето на мазнини.

5. Здравословна поддръжка на кръвта


За да се представяте по-добре в тренировки, за които ви е нужда голяма издръжливост, е важно тялото ви е да е пълно с кислород. Значението му за кръвоносните съдове и транспорта на кръвта в тялото е витално.

Един основен проблем, който често възниква, е този с желязото, който е често срещан при тези, които водят вегетариански начин на живот или просто не консумират достатъчно червено месо.

Чрез използването на продукт, който ви доставя допълнително желязо, вие ще получите нужното количество от него. В допълнение към това, някои от тези продукти могат да засилят имунната ви система, което още повече ще подобри вашите възможности да издържате на големи и продължителни кардио, или пък силови натоварвания в залата и извън нея.

В заключение


Имайте предвид всички тези хранителни добавки, ако искате да взимате малко повече от всяка тренировка, да я направите по-дълга и пълноценна.

От само себе си се разбира, че трябва да зареждате организма си с енергия още от периода преди тренировка, а и веднага след нея, за да покачите нивото на гликогена, който сте изразходвали, и да се възстановите по-бързо.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

  • Anonimus
    Based on him, the very first eggs were hatched in the ocean.The chicken evolved no more than 5000 years back from an Asian bird.Even thoughPhoto to Painting good reputation for the egg is slightly uncertain, yetChristianity oil paintings is apparent that eggs have been in use because the evolution of the early man.Wassily Kandinsky is being assumed in the fact that raising chickens for food is an ancient practice as well as in logical progression, so should be the consumption of eggs.Eggs symbolize fertility and have great religious importance too.Till date there are numerous folklores which are related to this excellent food.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320710
    10 Юли в 12:42
  • Anonimus
    Located in closeness towards the mouth within the Kuantan River, Kuantan is Photo to Painting cash of Pahang and this is a chaotic tourist hub. Christianity oil paintings also household to Teluk Chempedak, Batu Hitam and Cherating shorelines. The start served by the east coast seashore strip Wassily Kandinsky stretches all the approach to Kota Bharu, the city is definitely an important cease of all bus routes that head north, south or through the peninsula.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320721
    21 Юли в 07:14
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще усетите и висококачествените продукти, кои...

The Anabolic Stack

The Anabolic Stack

27 Септември 2018

Готови ли сте за най - сериозното качване на мускулна маса, което сте постигали до сега? Тези три продукта, ...

ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! То...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...