Хранителната стратегия за перфектни коремни мускули

Добавена на 22 Февруари 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
С наближаването на лятото, повечето от нас започват да се замислят за начините, чрез които могат да изваят коремните си “плочки” така, както винаги са искали. Може би сте се опитвали да постигнете това в миналото чрез фитнес, но не сте имали много успех.

Постигането на добър резултат в тази насока не зависи само от упоритата работа във фитнеса и усилия в упражненията, нужна е правилна и комплексна стратегия.

Ако подходът ви е погрешен дори в най-малкия детайл, трудно ще постигнете истински успех. Следователно, първата ви задача през новата година е да изберете подходяща стратегия във всеки аспект и след това да се захванете за усърдна работа. Когато направите това, годината ви ще е специална. Ето какво трябва да направите.

Хранителна програма


Няма никакво съмнение в това, че изваяните коремни мускули не могат да се постигнат без правилна диета. Ако не се интересувате от храната, която консумирате през деня, няма да имате успех. Ако попитате група от хора, които са постигнали резултати в това, около 90% ще ви кажат, че хранителният режим е най-важен от всичко. Това наистина е така.

Калории


Изясняването на количеството приемани калории е от първостепенно значение, така че започнете с него. Повечето хора, които започват програма за изчистване, ще топят мазнините с около 26 калории на килограм телесно тегло в комбинация от 3-5 тренировки седмично, но не се учудвайте, ако с течение на времето се наложи да намалите калориите още повече и да ги направите около 18-20 на килограм.

С намаляването на телесните мазнини прогресът ви ще става все по-труден. Когато стигнете почти до края, когато сте намалили калориите изключително много, то трябва правите цикли- няколко дни с нисък прием последвани от ден-два с повече консумирани калории. Това се прави, за да не блокира метаболизмът ви. Приемайте повече калории в дни, когато тренирате, а в останалите се въздържайте.

Протеин
Следващата стъпка е приемът на протеин. Когато имате за цел изкарването на коремни плочки, протеинът трябва да е много. Той ще подобри метаболизма ви, ще предотврати загубата на мускулна маса, нормална за нискокалоричните диета, и ще намали чувството за глад.

[b][h3]Въглехидрати


Въглехидратите са хранителният елемент, който се дискутира най-много, когато стане дума за оформяне на коремните мускули. Намаляването им е много ефективно за постигането на резултати, защото по този начин тялото ви ще гори повече телесни мазнини, а също така ще намалите водната задръжка, което ще помогне да изглеждате по-стегнати.

Има дни, в които е важно да се консумират въглехидрати. Ако са твърде малко през продължителен период от време, енергийните ви нива ще паднат, гладът ще стане непоносим и метаболизмът ви ще се скапе. Най-малкото, консумирайте около 25-50 грама преди и след тренировка, като никога не избягвайте зеленчуците в менюто си.

На всеки 3-4 седмици интензивна диета правете уикенд с висок прием на въглехидрати, за да подобрите обмяната на веществата в организма си. Този кратък високовъглехидратен период трябва да бъде фокусиран върху повечко въглехидрати, малко мазнини и постоянен прием на протеини.

Мазнини


И накрая, не трябва да забравяте мазнините. Ако наистина искате да постигнете резултат, то трябва да ги консумирате в малки количества. Ограничете ги само до няколко грана на хранене от източници, които са възможно най-здравословни като ленено семе, ленено масло, зехтин, ядки, риба и рибено масло.

Не забравяйте да избягвате мазнините в периода от време точно преди и след тренировка, тъй като те ще забавят храносмилането. Ястията в този период трябва да са чисто протеинови и въглехидратни, а 4-7 грама мазнини можете да добавите към другите всекидневни хранения в зависимост от това колко калории са ви необходими.

Други фактори


Не забравяйте другите фактори, които оказват влияние върху резултатите. Те включват приема на натрий, главно от солта, количеството сън всяка нощ, както и течностите, които пиете дневно.

Трябва да запомните, че за успеха е нужна тотална промяна на начина ви на живот. Голямо значение има работата ви във залата, но без правилен режим в останалото време, пак ще изпитвате трудности в постигането на целта си.
Коментари

 • Anonimus
  stefkastefanova МНОГО ЦЕННИ СЪВЕТИ! НО ТРЯБВА И ЖЕЛЯЗНА ВОЛЯ,ЗА ДА БЪДАТ ИЗПЪЛНЕНИ.
  07 Март в 20:41
 • Anonimus
  Steroid shto ne napravite nqkakva programa s uprajneniq i kakvo i koga da qdem !!!!!!!
  07 Септември в 23:44
 • Anonimus
  Администратор Защото няма такава универсална програма.
  08 Септември в 08:44
 • Anonimus
  Mia Много добра статия!!
  21 Септември в 23:23
 • Anonimus
  Статията е безценна !
  23 Януари в 02:04
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...