Има ли болка, няма растеж!

Добавена на 05 Юни, Категория: Фитнес, Напиши коментар

Ако в началото на тренировката Ви се появи остра болка в рамото, лакътя или коляното и след това постепенно спадне (може дори да изчезне) след няколко серии, за да се появи отново няколко часа по-късно, най-вероятно имате тендинит.
Прочети цялата статия >

Най-внушителните трансформации в бодибилдинга

Добавена на 09 Октомври, Категория: Фитнес, 18 коментара
Понякога забравяме, че и най-успешните бодибилдъри са тръгнали отнякъде. Най-често от позиция, подобна на тази, в която се намираме и ние. Невероятната разлика в снимките преди-след е доказателство за жертвите, волята, усилията на тези хора, за да достигнат лимита на човешките възможности, и дори да го прекрачат. Въпреки употребата на забранени стимуланти, всички тези хора заслужават адмирации. Ето трансформациите на голяма част от най-големите имена в този спорт.
Прочети цялата статия >

Няколко въпроса към специалиста по фитнес и спортно хранене Джим Стопани - Част I

Добавена на 17 Февруари, Категория: Фитнес, 47 коментара

Можете ли да ми дадете някакви съвети за качване на мускулна маса при скромен бюджет. Какви хранителни добавки, освен креатин, са абсолютно задължителни и същевременно не са толкова скъпи?

Също така, голямо ли е значението на добавките по отношение на успеха в залата и мускулния растеж, и безопасни ли са те? До дългосрочен или краткосрочен резултат водят?
Прочети цялата статия >

Какво е да бъдеш шампион?

Добавена на 01 Февруари, Категория: Фитнес, 39 коментара

Изповедта на професионалния културист Фуад Абиад един ден след Flex Pro 2012


„Един ден след състезанието Flex Pro, все още не съм сигурен как се чувствам. Знам точните думи, които трябва да кажа и нещата, които хората искат да чуят.
Прочети цялата статия >

Правилния начин да правим клекове

Добавена на 24 Януари, Категория: Фитнес, 29 коментара

Важността на оптималната техника на клякане


Хипотеза


Клекът е царят на всички упражнения за крака и редовното му практикуване може да преобрази изцяло долната част на тялото.
Прочети цялата статия >

Разнообразието в тренировките – ключът към оформени коремни „плочки”

Добавена на 22 Януари, Категория: Фитнес, 28 коментара

Променяйте тежестта и броя повторения за по- добро развитие на коремните мускули


Хипотеза


Повечето бодибилдъри се придържат към традиционните упражнения за коремни мускули като коремни преси
Прочети цялата статия >

Изоставащите групи (II-ра част)

Добавена на 06 Декември, Категория: Фитнес, 28 коментара

Учените намериха начин да определят и изяснят тези резултати при хора. В изследване на културисти и силови трибойци, правили стречинг, те доказаха чрез биопсия, че обиколката на ръката им е с 27% по-голяма от тази на контролната група, въпреки че изследваните мускулни влакна не са били съществено по-големи.

А щом мускулът е по-голям и влакната му не са пораснали, единственото обяснение е, че те са повече. И след като е доказано, че стречингът стимулира хиперлазията, ето изводът – ще имате полза от упражнения, започващи от стречинг позиция като напр. флайс с дъмбели.
Прочети цялата статия >