Фитнес рецепти: Мини кюфтета
Добавена на 23 Февруари 2013 |
Категория: Хранене |
Добави в любими

Когато спазвате строг тренировъчен и хранителен режим, кюфтетата са само мечтана храна за вас. Повечето кюфтета са богати на въглехидрати, мазнини и сол. Предлагаме ви мини кюфтета, бедни на въглехидрати и сол, съдържащи много минерали – цинк и желязо, витамини от В групата и протеин. Тези кюфтета са богати на аромат поради използваните билки и различни видове месо. Кюфтетата са перфектното ястие, с което да поддържате форма, подходящо и за купони. Бон апети!
Необходими продукти:
Кюфтета:
2 яйца
1 с. л. пресен магданоз, нарязан на ситно
1 ч. л. чесън, нарязан на ситно
1 ч. л. пресен риган, нарязан на ситно
230 грама свинска кайма
230 грама говежда кайма
230 грама телешка кайма
2 с. л. галета
Сос пармезан
1½ чаша обезмаслена сметана*
1 кубче пилешки бульон
½ чаша настърган пармезан
1 ч. л. пресен магданоз, нарязан на ситно
¼ чаша олио от гроздови семки, за сотиране *
Приготвяне ( 6 порции )
1) Разбъркайте яйцата, магданоза, чесъна и ригъна в малка купа.
2) В отделна купа смесете свинската, телешката и говеждата кайма. Добавете яйцата и подправките към каймата.
3) Добавете галета за да слепите месото и яйцата. Оставете за 10-15 минути в хладилник, за да слепне сместа.
4) За приготвянето на соса смесете сметаната, пилешкия бульон от кубче и оставете да къкри в тиган на средна температура, докато леко се сгъсти.
5) Добавете сиренето и магданоза. Намалете силата на котлона и оставете да се готви за още 10 минути.
6) Оформете малки кюфтенца
7) В тиган за сотиране загрейте мазнина и сотирайте кюфтенцата до златисто кафяво. Сервирайте кюфтенцата заляти със соса.
* В оригиналната рецепта кюфтетата трябва да се пържат в много мазнина и да се сервират със сметана, но в нашата рецепта ще намалим мазнините и калориите, като сотираме кюфтетата и използваме обезмаслена сметана. Използвайте минимално количество мазнина, като сотирате кюфтетата.