Факт или измислица : храненето преди лягане ще ви направи дебели?

Добавена на 09 Септември 2011 | Категория: Статии | Добави в любими

Когато спите, вие всъщност гладувате. Ако получите адекватното количество сън, от което се нуждае трениращ бодибилдър - седем до девет часа на нощ, то вие ще прекарате дълго време без храна. Не бихте стояли толкова дълго без да хапнете през деня, ако искате да трупате мускулна маса.

Ако не се храните в период по-дълъг от 2-3 часа, то нивата на кръвната ви захар ще започнат да падат. Тъй като мозъкът ви може да работи само със захар (глюкоза), тялото ви реагира чрез разграждане на мускулния протеин. Аминокиселините се конвертират в глюкоза, за да може да ги използва мозъкът. С други думи, вашето тяло буквално се храни с мускулната ви маса, за да доставя гориво на мозъка.

Истината : Измислица

Решението


Трябва да се храните преди лягане. Изберете бавно усвоим протеин за това време. Протеинов шейк, съдържащ казеин, особено мицеларен, е добър избор, тъй като осигурява бавно и стабилно снабдяване с аминокиселини за период от седем часа. Това означава, че тялото ви ще получи нужните хранителни вещества, които да превърне в глюкоза, и така ще се спести разграждането на мускулния ви протеин. Ако сте приели достатъчно казеин преди лягане (около 40 грама), то не само ще предотвратите разграждането на мускулната маса, но ще стимулирате растежа на мускулите, докато спите.

Алтернативи


Обмислете консумирането на някои здравословни мазнини. Например, две супени лъжици ленено масло, две супени лъжици фъстъчено масло или 30 грама смесени ядки, това определено ще ви бъде от полза. Здравословните мазнини ще ви помогнат за по-нататъшно забавяне на храносмилането на протеиновия казеин и за поддържането на инсулиновата чувствителност.

Бавно усвоимите въглехидрати, като тези в чаша овесените ядки или две филии пълнозърнест хляб, са добро допълнение към протеините и здравословните мазнини. Този избор на храна ще осигури постоянна доставка на глюкоза за мозъка ви за през нощта, което ще помогне за предотвратяване на разграждането на мускулния протеин, а освен това няма причина да се плашите от трупането на излишни мазнини.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

  • Anonimus
    ivan BROSCIENCE !
    02 Ноември в 23:16
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...