Трицепс разбиване с Шон Рей (II-ра част)

Добавена на 21 Декември 2012 | Категория: Тренировки | Добави в любими

Разгъване на скрипец над глава


Класическо упражнение, което демонстрира комбинацията от продължителното напрежение в пиковата флексия. Започвам, като ръцете ми са малко зад главата, натоварването пада към средната част на трицепса и към външните глави. В същото време поддържам непрекъснато напрежение през пълния обхват на движението. Когато изнасям напред, аз ги раздалечавам, като това ми позволява, да усиля ефекта от пиковата флексия във всяко повторение. V-образната форма на въжето в този момент натоварва отлично вътрешните глави, както и горната част на трицепса.

Когато отпускам въжето, прилагам негативно съпротивление. Не отпускам тежестта да ме повлече назад без контрол. Все пак връщам бавно ръцете доста по-назад от нормалното. Този по-пълен обхват ми дава допълнително разтягане на мускула, което при тренировка с щанга например никога не мога да получа, защото щях да връщам тежестта много по-малко.

Това е задължително упражнение в моята предсъстезателна подготовка. То не изисква големи тежести, но пък е необходим железен контрол по време на изпълнението и напрежение, за да разделите ръцете в края на движението. Ако има някое упражнение, което бих нарекъл ритмично, то това е именно гореспоменатото. Бавно и контролирано на отпускане, след което следва експлодиращо и мощно повдигане.

Аз никога не използвам една и съща тренировка два пъти поред, но това упражнение е отлично и винаги започвам с него – то разтяга трицепса така, както никое друго. Също така е и отлично за завършек на тренировката, защото ще доизцеди напълно мускула. Правя три серии от 15 повторения, така че да стигна до отказ в последната серия.

Разгъване от легнало положение


С добре загрети лакти и добро напомпване на бицепса влизам в това упражнение, което е основно за натрупване на мускулна маса. „Черепотрошачът” (или както е по-известно Френското) е упражнение, от което не може да избягате. Това е все едно да тренирате бедра без клек или бедрена преса. Упражнението, както показва и името му е опасно – щангата като нищо може да се стовари върху главата ви. Затова държа тежестта под непрекъснат контрол, държа лактите събрани и стегнати, без да отпускам нито за миг. В долната част с експлозивно движение връщам нагоре само с помощта на трицепсите, без да вкарвам рамена или гърди.

Не отпускайте щангата зад главата – това сваля напрежението от мускула. Дръжте щангата да се движи в една вертикална равнина точно над очите ви. Напрежението отива точно в средната част на бицепса. Правя пет серии от по 10 повторения.

Разгъване на скрипец


Това е един по-тежък вариант на разгъването над глава. Неговото предимство е, че натрупва повече маса в подковата на трицепса, както и в неговата горна част точно под рамената. Отново ползването на въже вместо метална дръжка ми позволява да държа непрекъснато напрежение и също така усилва пиковата флексия, когато завъртя китките навън и ги раздалеча колкото мога в края на движението. Металната дръжка никога не може да ви даде тези бонуси. Натискам с тялото към въжето, като се стремя лактите да са допрени плътно до тялото, след което отпускам обратно нагоре. Отпускам дотогава, докато не усетя, че почвам да губя напрежение в мускула – ако отпуснете прекалено нагоре, това задължително ще стане. Правя три серии от по 15 повторения.

Коментари

  • Anonimus
    Hannibal евалата :D тая статия я чакам сигурно от 4 месеца :D
    21 Декември в 20:05
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Тренировки
На море с плочки!

На море с плочки!

27 Юни 2018

Първо да започнем с разбиването на един мит! Много хора си мислят, че за да имате релефен корем е необходимо да правите колкото се може повече ко...

Чийтинг, за или против?

Чийтинг, за или против?

15 Юни 2018

Чийтингът се ползва, за да можем да вдигаме по- големи тежести, отколкото бихме могли със стриктната техника ...

Зимата, сезонът на мускулната маса!

Зимата, сезонът на мускулната маса!

18 Октомври 2017

Шест месечна програма, която ще ви направи ХЪЛК през зимата За бодибилдърите зимата е наистина добър сезон....

Помощ!  Имам малък прасец...

Помощ! Имам малък прасец...

04 Ноември 2016

Прасецът е един от най – пренебрегваните мускули, той е съставен от група мускули, които са свити в една голя...