Трикове, с които да свалите последните 2 килограма

Добавена на 05 Февруари 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
Преди да започнете се запитайте дали наистина искате да свалите тези последни 2 килограма, или вашето здраве, фитнес, самочувствие и качество на живота вече са достатъчно подобрени?

Запомнете, „мечтаното тегло” се надценява, защото се постига много трудно, а още по-трудно се поддържа.

Погледнете назад и се опитайте да разберете защо сте престанали да топите килограми. В повечето случаи, причината е, че се храните повече, отколкото си мислите или правите същите упражнения отново и отново.

С няколко прости промени може да свалите тези последни килограми веднъж и завинаги.
Запомнете, че колкото по-последователно следватее тези съвети, толкова по-добър резултат ще имате.

Хранете се по часовник.


Станете рано, за да закусите обилно. Високо съдържание на протеин, здравословни мазнини, въглехидрати под формата на зеленчуци, плодове и пълнозърнести изделия. Обилното хранене ще даде тласък на метаболизма ви, за да изгорите повече калории през целия ден. Тялото ви огладнява на всеки 3-5 часа, така че трябва да се храните на около 6 пъти през деня с малки здравословни порции, които ще намалят апетита ви.

Измервайте храната.


Въпреки че BMR калкулаторите вземат предвид възрастта, пола, височината, теглото, нивото на активност, те могат да ви дадат само насока за вашите калорийни нужди. Реалните ви потребности мофат да са по-малки или по-големи. За да изгорите 1 килограм, то трябва да изгубите 7000 калории, като ядете по-малко или се натоварвате физически, а в най-добрия случай правите комбинация от двете.

Според Сюзън Мурс от Американската диетична асоциация, колкото повече отслабвате, толкова по-малко калории трябва да приемате, за да продължите да губите килограми.

Бъдете стриктни с диетата си.


Диетата ви може да направи разликата и с нейна помощ да се отървете от последните излишни няколко килограма мазнини. Уверете се, че всяко хранене има достатъчно протеин и добри въглехидрати (предимно зеленчуци), а също така се стремете да консумирате здравословни източници на мазнини като омега-3, които засилват метаболизма ви (бадеми, рибено масло, риба). Набавяйте фибри чрез зеленчуците, те ще ви заситят, а същевременно съдържат малко калории.

Опитайте се да промените вашата тренировъчна програма.


Ако ходите всеки ден, то добавете един-два дни за аеробика или колоездене вместо това. Също така, ако винаги правите една и съща тренировка, мускулите ви ще свикнат да изпълняват тази тренировка с по-малко енергия и ще горят по-малко калории.

Принуждаването на кръвта да премине от голяма мускулна група, като бедрата, към по-малките води до по-голям разход на калории. Лек джогинг или разходка преди хранете ще ви помогнат с горенето на мазнините. Правете стабилно и загряващо кардио. Най-добрата програма за горене на мазнините? Интервалните тренировки! Ако правите прости упражнения като ходене или бягане, то прибавете нов маршрут, който ще ви натовари повече.

Разделете кардиото и тренировката с тежести.


Правете тренировката си с тежести рано сутрин, а кардиото вечерта след работа. Почивката между двете тренировки ще доведе до горене на повече калории. Модифицирайте честотата, интензивността, типа или времето на трениране, за да изхабите още 100 калории, това ще помогне много.

Работете за още мускули.


Колкото повече мускули имате, толкова по-добър метаболизъм ще притежавате. Продължете да тренирате за трупането на мускулна маса за залата. Доставяйте на тялото си нужните пред и след- тренировъчни вещества.

Не се стресирайте.


Няма смисъл от излишни тревоги за това дали ще успеете или не. Изпълнявайте досегашната си програма и просто се опитайте да изпълните някои от тези съвети. Рано или късно ще имате успех!
Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...