Тренировъчни методи за изграждане на огромен трицепс

Добавена на 31 Януари 2011 | Категория: Упражнения | Добави в любими
Ако искате да увеличите размера на ръцете си, то едно от най-важните неща е да се фокусирате върху работата над трицепса във фитнеса.

Когато изградите голям и оформен трицепс, ръцете ви ще станат по - забележими и респектиращи, защото този мускул съставя голяма част от общата маса на ръката.

Много хора не взимат под внимание развиването на този мускул, а се съсредоточават върху бицепса. Тренировката във фитнес за бицепс също е важна, за да се балансира натоварването в горната част на тялото и да се направят големи ръце.

Ето четири метода на трениране, които може да използвате, за да увеличите големината на трицепса си и да направите ръцете си по-забележими.

1. Лежанка с тесен хват след лежанка с нормален хват


Един от най-добрите начини да тренирате трицепса е с лежанката, тъй като с нея може да вдигнете голямо количество килограми.

Недостатъкът на регулярната лежанка е това, че при нея силната мускулна група на гърдите поема почти цялата тежест и трицепсът не се натоварва достатъчно. Решението е след няколко серии с големи килограми на лежанката с нормален хват да направите и 2-3 серии с тесен хват.

По този начин гръдните мускули ще бъдат много изтощени и цялата тежест от лежанката с тесен хват ще натовари единствено трицепса. Така комбинирате умората с промяната в хвата и правите тренировка главно за трицепс. Имайте предвид, че с всяка следваща серия ще можете да вдигате все по-малко килограми, имайте го в предвид.

2. Лицеви опори върху топка за упражнения


Вторият начин, чрез който можете да натоварите максимално трицепса си, е с лицеви опори върху топка за упражнения. Това е много добре опция за тези, които не ходят редовно на фитнес, които са на дълго пътуване или искат извество време да не се занимават с тежести.

Слагате краката си върху топката, а с нормален хват на ръцете правите регулярни лицеви опори като се стремите да може да подушите пода.

Заради нестабилната стойка на това упражнение трицепсът наистина ще са натовари много не само заради самото движение и вашата тежест, а и заради нуждата от контрол върху топката.

3. Трисетово упражнение със смяна позицията на ръката


За повишаване интензивността на упражненията за трицепс с дъмбели (френско с дъмбели) след няколко стандартни серии е добре да се прави промяна на позицията на ръката.

Първо, обърнете дланта надолу, това ще наблегне върху външната глава на трицепса. Направете 10-12 повторения по този начин след стандартното си упражнение за трицепс, така че мускулите ви вече да са частично натоварени.

След това променете позицията на ръцете си още веднъж, така че този път дланта да е обърната нагоре, което ще ви помогне да наблегнете върху вътрешната глава на трицепса. Направете още 10-12 повторения и след това починете са малко.

След една-две минути направете трисетовото упражнение още веднъж. В идеалния случай трябва да правите това упражнение в края на тренировката си и с това ще изчерпате изцяло енергията в трицепса си.

Трисетовото упражнение се изпълнява без почивка между отделните серии.

4. Правете пирамида


И накрая, последния тренировъчен метод, който трябва да използвате, е пирамидата. Това означава, че трябва да променяте тежестите във всяка следваща серия като обикновено това означава да ги покачвате, но може и да ги намаляте в зависимост от ситуацията и нуждата.

За първата си серия използвайте максимално количество килограми и направете 5-6 повторения. Това ще ви помогне да постигнете максимална сила. След това увеличете повторенията на 6-8 като намалите тежестта. Накрая направете 10-12 повторения с още по-малка тежест. Разнообразието ще помогне да тренирате максимално трицепса си.

Заключение


Имайте на ум тези тренировъчни съвети като правите своя тренировъчна програма. Ако наистина отделите достатъчно време и усилия на тази мускулна група, ще постигнете големи подобрения в цялостния външен вид на ръцете си.
Коментари

  • Anonimus
    bateto91 Трицепса е 2/3 от ръката! (бицепса заема само 1/3)
    04 Май в 21:06
  • Anonimus

    In Indonesia, batik was originally created for royal family outfits. But, which was previously.Nowadays, batik Oil Painting Reproductions located on several media, from clothes, t-shirt to the presentation. If you look at the pattern on batik art, you'll find many types of them. But, i know of the difference between the styles that used on batik art with the reason for the garments in which the batik was placed on.Wassily Kandinsky very first type of batik is “Kraton” type. It’s batik pattern that employed for royal family who live in “Keraton” or palace in Javanese language. This batik category uses geometric patternStill life oil paintingpattern is symbolized the wisdom and high spiritual thought. And like mentioned before, this batik type utilized by royal family. If commoners dare to wear this pattern, they can be punished. Fortunately, that rule vanished century ago.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320717
    17 Юли в 17:25
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Упражнения
Защо да спортуваме?

Защо да спортуваме?

28 Септември 2018

Мотивацията е едно от най – важните неща, които човек трябва да има, за да може да тренира пълноценно! Тя е тази, която след дълъг работен ден, дава...

Как да се тонизирате с минимални усилия?

Как да се тонизирате с минимални усилия?

08 Август 2018

В днешното забързано ежедневие рядко ни остава време за спорт. Обикновено физическата активност се свежда до ...

Как се съкращава мускулът?

Как се съкращава мускулът?

07 Август 2018

Вдигате тежести, какво по – просто от това, всеки го може. Сложният процес се случва в самия мсукул. В него п...

Набирането, как и защо?

Набирането, как и защо?

31 Юли 2018

Въпреки че са често пренебрегвано упражнение за гърба, набиранията на лост ще натоварят напълно латералните м...