На море с плочки!

Добавена на 27 Юни, Категория: Тренировки, Напиши коментар


Първо да започнем с разбиването на един мит!

Много хора си мислят, че за да имате релефен корем е необходимо да правите колкото се може повече коремни преси. Това не е така, защото те биха увеличили издръжливостта и може би обема на самия мускул, но главния проблем при пресата е подкожната мазнина, която закрива мускула. Може да имате най- здравите и добре подредени коремни мускули, но ако индексът на мазнините ви е голям, те ще бъдат скрити!
Прочети цялата статия >

Чийтинг, за или против?

Добавена на 15 Юни, Категория: Тренировки, Напиши коментар

Чийтингът се ползва, за да можем да вдигаме по- големи тежести, отколкото бихме могли със стриктната техника на изпълнение. Хората, които го правят, казват, че повечето килограми, които използват при изпълнение, компенсират отклонението от стандартизираната техника на изпълнение и водят до по- добри резултати.
Прочети цялата статия >

Зимата, сезонът на мускулната маса!

Добавена на 18 Октомври, Категория: Тренировки, Напиши коментар

Шест месечна програма, която ще ви направи ХЪЛК през зимата

За бодибилдърите зимата е наистина добър сезон. Зимата е време за мускули. Това е времето, когато се изгражда мускулна маса. Дошло е времето за покачване на мускулна маса, за да се появите следващата пролет по-голям, по-силен, отколкото сам мислите, че можете да бъдете.
Прочети цялата статия >

Помощ! Имам малък прасец...

Добавена на 04 Ноември, Категория: Тренировки, Напиши коментар

Прасецът е един от най – пренебрегваните мускули, той е съставен от група мускули, които са свити в една голяма група в горния сектор на долната част на крака, под коляното. Двете групи са : Gastrocnemius и Soleus.

Gastrocnemius е мускулът, който е видим от външната страна на тялото. Захванат е за ахилесовото сухожилие и произхожда точно зад коляното на бедрената кост, където се пресича на коленната става.
Прочети цялата статия >

Правилата на огромния бицепс - част 1-ва.

Добавена на 13 Октомври, Категория: Тренировки, Напиши коментар


Всеки един от нас, дори и да отрича си е мечтал да има огромен бицепс още когато е ходел под масата. Бицепсите са основна мускулна група. Дори и да не знаеш нищо за фитнеса, когато стъпиш в залата ще хванеш щангата и ще започнеш сгъвания за бицепс. За някои хора, родени с късмет, генетиката ги предразполага да имат ясно очертан и лесно изграден бицепс. За тези билдъри, денонощното ровене и търсене в нета на тема как да направя голям бицепс не съществува, защото просто с няколко базови упражнения се постигат чудеса. Дори може да се каже, че почти всяко силово упражнение за бицепс, което правят, води до увеличаване на мускулния им размер.
Прочети цялата статия >

Тренировката на Арнолд излезе наяве!

Добавена на 16 Август, Категория: Тренировки, Напиши коментар


Минаха повече от три десетилетия от както Арнолд Шварценегер грабна за седми и последен път титлата Мистър Олимпия през 1980 г. Тренировките, които му помогнаха да изгради формата на най-добрият културист на всички времена са актуални и днес.

Арни тренира два пъти дневно в Голдс Джим във Венис, заедно с приятелите си Франко Коломбо, Франк Зейн и Дейв Дрейпър. Тренировките му продължават с часове, с много повторения и серии. Този тип тренировки са заклеймени от съвременните експерти, тъй като време за възстановяване на мускула просто няма. Въпреки всичко, това си остават едни от най – разглежданите и обсъждани тренировки на всички времена!
Прочети цялата статия >

Добави един инч към обиколката на ръцете си за 30 дни (II-ра част)

Добавена на 29 Декември, Категория: Тренировки, 6 коментара

Втора седмица (понеделник – сряда – петък)

Втората седмица изпълняваме суперсерии, в които упражнения за бицепса свързваме в суперсерия с упражнения за трицепса. За да шокирате мускула разбъркайте упражненията.
Прочети цялата статия >