Тренирате усилено и искате лек тласък към по – добрър външен вид?

Добавена на 01 Август 2016 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими


Хранителната добавка, която задължително трябва да присъства във вашия стак е CLA (CONJUGATED LINOLEIC ACID).

CLA e абривиатура на конюгираната линоева киселина .При прием, нивото на мазнините в тялото намалява, като същевременно мускулатурата се увеличава, благодарение на подобрения биосинтез. Изследванията показват, че се наблюдава нормализиране на инсулиновите нива, докато апетита е подтиснат. CLA е чудесен избор и за неспортуващи, има значително намаляване на основно междуорганната мазнина и укрепване на сърдечно-съдовата система.

CLA може би е най-важното хранително вещество за бодибилдинга, открито през последните 10-15 години.От прочетеното по – горе става ясно, че има благоприятен ефект и за трениращи и за такива, които не спортуват.

Изследване, проведено наскоро от норвежки и холандски учени в Клиниката по диабет и затлъстяване в Осло и Медицинския център "Хедмарк" в град Хамар, Норвегия, си постави за цел да оцени нейния ефект от гледна точка на отделните области от тялото и безопасността при здрави възрастни хора с наднормено тегло и затлъстяване. В двойно-сляпото и контролирано с плацебо изпитание участвали общо 118 души с индекс на телесната маса между 28 и 32 Те били произволно разделени в две групи, едната от които приемала дневно по 3.4 г CLA, а другата плацебо в продължение на шест месеца. CLA понижила значително масата на мазнините в тялото към третия (с 0.9%) и шестия (с 3.4%) месец в сравнение с плацебото. Това понижение се наблюдавало главно в областта на краката (с 0.8 кг) и при жените с индекс на телесната маса над 30 (с 1.3 кг). Съотношението между обиколките на талията и бедрото намаляло значително, а крехката телесна маса се увеличила (с 0.5 кг) в CLA-групата в сравнение с участниците, вземали плацебо. Минералната плътност на костите не била засегната. Всички тези изменения били независими от диетата и физическите упражнения. Параметрите на безопасност като кръвни липиди, възпалителни и свързани с появата на диабет маркери останали в нормални граници. Неблагоприятните ефекти не се различавали при двете групи.Учените заключават, че приемането на добавки с CLA при здравите възрастни хора с наднормено тегло и затлъстяване намалява масата на мазнините в определени области от тялото и се понася добре от организма.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

  • Anonimus
    Power Team Браво за статията
    01 Август в 23:01
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще усетите и висококачествените продукти, кои...

The Anabolic Stack

The Anabolic Stack

27 Септември 2018

Готови ли сте за най - сериозното качване на мускулна маса, което сте постигали до сега? Тези три продукта, ...

ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! То...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...