Силовите тренировки и всичко за тях!

Добавена на 30 Март 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
Плаши ли Ви идеята за силово трениране? При повечето хора изниква образ на мъже с огромни кореми, които пъшкайки и викайки бутат невероятни тежести.

Истината обаче е, че силовото трениране е един от най-ефективните начини за един обикновен човек да промени физиката си като превърне тялото си в машина за изгаряне на мазнини. Статистиката показва, че хората, които започнат ефективни силови тренировки могат да се похвалят с видими резултати след само 3 месеца! Проблемът е, че хората се отказват преди нещата наистина да започнат да се случват. Ето най-често срещаните причини за това:


Не се опитвайте да копирате по-напредналите в залата. Това е често срещана грешка, особено при по-малките. Бъдете сигурни, че изисква години опит, за да вдигате 150 килограма от лежанка или да клякате с 200, фокусирайте се върху собственото си тяло, винаги избирайте тежест, която да е предизвикателна, но не непосилна, тоест да Ви застрашава с контузии. Най-добрият начин да определите тежестта, с която трябва да работите е последните 2-3 повторения на последните серии да са на ръба на възможностите Ви. Ако тежестта е прекалено голяма, намалете с няколко килограма докато намерите златната среда. В никакъв случай не трябва да се срамувате от ниската тежест, с която работите. Наблягайте на правилното изпълнение, в крайна сметка големите мъжаги, които вдигат невъобразими тежести изпълняват упражненията грешно, което в някои случаи напредналите биха могли да си позволят, но при начинаещ няма да доведе до нищо добро.

Не тренирайте прекалено често! В повечето случаи хората прекаляват с тренировките в желанието си за по-бързи резултати. Общо взето трябва да знаете, че победата се крие в качеството на тренировките, а не честотата. Броят на силовите тренировките не бива да надвишава 3-4 седмично. Ако се чувствате енергично и желаете повече движение, спортове като баскетбол, волейбол, тенис или тичане са винаги добра идея в почивните дни. Ключът към мускулния растеж е пълноценното възстановяване, не мислете, че тренирането всеки ден ще донесе по-бързи резултати.


Разнообразявайте тренировъчния си режим! Ще се отегчите, а следващата стъпка ще е да се предадете. Монотонността не е рецептата за успех. За да постигнете максимални резултати трябва да поставяте нови предизвикателства пред тялото си. Смяната на тренировъчния режим се препоръчва на 1-2 месеца. Пробвайте нови упражнения, които ще натоварят тялото Ви по различен начин.

Неправилното изпълнение на упражненията е често срещано във фитнесите, но определено не е нещо, което можете да подминете лековато при силовите тренировки, тъй като е възможно да доведе до наранявания. Консултирайте се с инструктора в залата си или потърсете тренировъчни клипове изпълнявани от професионалисти, докато не се убедите в правилното изпълнение. Изграждането на добра тренировъчна методика изисква време и ще дойде както с опита, така и с труда, който ще положите в търсене и разпитване за правилното трениране.


Не се отчайвайте, която просто не Ви е ден и не можете да работите на обичайните си обороти. Всеки атлет, дори професионалните, имат такива моменти. Човекът е сложна машина и нещата, които ни се случват не винаги са напълно логични. Не оставяйте такива дни да рушат мотивацията Ви и резултатите няма да закъснеят!
Коментари

  • Anonimus
    atanas mnogo gotini statii,no bix iskal da poblikuvate i statii za uprajneniq na lost usporedka licevi upori ,kak to4no da se ispalnqvat i koe uprajnenie kakav muskul razviva.blagodarq vi predvaritelno.
    23 Юни в 13:00
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...