Пет добавки за по - добра мозъчна функция и фокус

Добавена на 31 Декември 2010 | Категория: Статии | Добави в любими
Ако сте от тези хора, които могат да се занимават с много най - различни странични дейности и същевременно да си вършат добре работата, то трябва да се запознаем, защото не сте много.

Фокусирането върху едно нещо, освен фитнеса, е достатъчно трудно тези дни дори без нарастващия брой на отвличащите вниманието занимания в ежедневието ни.

Ето защо ви предлагаме пет хранителни добавки, които ще подобрят мозъчната ви функция и фокуса, за да може да вършите работата си, и фитнес тренировките, ефективно и без проблем дори когато странични дейности отвличат вниманието ви.

1. Витамини от Б групата


Чувствали ли сте се напълно изтощени и без никаква енергия, капнали и раздразнителни? А след това хапвате нещо и изведнъж започвате да се чувствате по-добре, способността ви да мислите и да се съсредоточавате се връща към нормалното.

Е, не само храната и увеличаването на кръвната захар помагат на мозъка ви да функционира, както трябва. Витамините от Б групата играят важна роля за това. Те са част от ензимите и коензимите в тялото ви, които взимат енергията от вълглехидратите, мазнините и протеините, и след това я превръщат във формата, която организмът ви използва, за да функционира. Някои от витамините от Б групата са абсолютно незаменими за правилното функциониране на мозъка и нервната система.

2. Л-Карнитин


Л-Карнитинът е условно основен микроелемент. Казваме „условно”, защото тялото ни може да се справи и без да го взимаме допълнително, но понякога потребността от него е толкова голяма, че то не може да го набави само, така че е нужен като хранителна добавка.

Запасите от л-карнитин в тялото са съсредоточени в сърцето и скелетните мускули, където този микроелемент играе много важна роля в производството на енергия. Изследванията върху плъхове показват, че л-карнитинът подобрява паметта и когнитивните умения. Някои учени смятат, че комбинация от алфа-липоева киселина, л-карнитин и коензим Q10 може би е едно от най-ефективните решения за подобряване на когнитивните функции при възрастните хора.

3. Л-Тирозин


Тирозинът е несъществена аминокиселина, която тялото ни може да си произведе от аминокиселината фенилаланин. Някои изследвания показват, че снабдяването с тирозин подобрява чувствително подобрява бдителността в моментите, когато ни липсва достатъчно сън. Също така той е полезен за справяне със стреса.

В стресови ситуации човешкия мозък не синтезира достатъчно тирозин за производството на основни съединения като катехоламините: адреналин и норадреналин, както и допамин, които изпълняват редица функции в мозъка. Поради това, допълнителното консумиране на тирозин като хранителна добавка подобрява паметта и фокуса по време на психологически стрес.

4. Фосфатидил серин


Той представлява фосфолипид, който се намира в клетъчните мембрани и играе роля при клетъчното функциониране. Повечето изследвания разучават ролята му в подобряването на паметта и когнитивната функция.

Фосфатидил серинът свежда до минимум физическия и психически стрес за спортиста. Според проучване, проведено с голф играчи, само 200 милиграма на ден за 6 седмици са достатъчни за подобряване на броя успешни удари на мач.

5. Л-Теанин


Проучванията показват, че л-теанинът намалява психологическия и физиоличен стрес, а повишава алфа-мозъчната дейност.

Вземето го с кофеин и ще имате един динамичен дует, който стимулира мозъка, повишава бдителността, намалява времето за реакция, подобрява паметта и когнитивната функция.

Заключение


Ако искате мозъчната ви функция да работи на максималния си капацитет, трябва да започнете да тренирате мозъка си- повече четене, решаване на пъзели и т.н.

Освен това трябва и да го захранвате с необходимите хранителни вещества- полезни мазнини, протеин и въглехидрати. Накрая идват и хранителните добавки, които сме ви предложили. Консумирайте ги и ще усетите разликата.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...