Обратен пек - дек срещу повдигане на дъмбели встрани при наклон напред

Добавена на 04 Октомври 2011 | Категория: Упражнения | Добави в любими

И двете упражнения натоварват задните делтоидни мускули, но кое е по - доброто?Обратен пек - дек


Може би това упражнение не е най - популярното във вашия арсенал, но обратният пек- дек може да бъде много полезна част от вашата тренировка. Единственото, което трябва да направите преди да отидете на машината, са няколко прости корекции.

Първо, подложката на гърдите често се движи напред - назад, така че трябва да се уверите, че тя е на нужното разстояние, за да може да разтягате ръцете си в началото на всяко повторение.

Също така, трябва да нагласите седалката, така че да сте сигурни, че ръцете ви са успоредни на пода по време на движението и са в перфектно съответствие с задните ви делтоидни мускули. И накрая, повечето машини ви позволяват да ограничите диапазона на движение на самите ръце, а такъв случай е добре да постигнете пълна свобода, така че повторението да започва, когато ръцете ви са право пред лицето. Важно е да държите ръцете си леко свити по време на движението. Много често ще видите момчета, които разширяват лактите (изправят напълно ръцете си) в края на интервала на движение, което вкарва в игра и трицепса и отслабва фокуса върху задните делтоидни мускули.

Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред


Навярно използвате това упражнение в края на тренировката си за рамо след раменните преси, вертолета и повдигането на ръце встрани. Най- хубавото нещо в него е гъвкавостта и многообразния начин, по който може да го изпълнявате.

Например, може да ползвате дъмбели или кабели, а също така може да го правите с една ръка или с две ръце едновременно. За да поддържате безопасна позиция, леко свийте коленете си по време на движението и изпъчете гърди. Опитайте се да не поглеждате в огледалото, защото може да си докарате болки в шийните прешлени. Много момчета правят грешката излишно да протягат врат, което води до голямо напрежение в тази област. Най- добре насочете поглед към пода и не движете врата и гръбначния си стълб.

И предимството е за : Обратен пек- дек


Когато става дума за изолиране на често пренебрегваните задни делтоидни мускулни, няма много упражнения, които вършат по- добра работа от обратния пек- дек. В сравнение с ефективното повдигане встрани при наклон напред, обратният пек - дек елиминира необходимостта от съсредоточаване върху нещо друго, различно от задните делтоиди.

Повдигането встрани изисква цялостен баланс, а обратният пек - дек може напълно да изолира делтоидните мускули без използване на енергия за нещо друго. Може да пробвате да изпълнявате движението с една ръка. И двете упражнения са добри, но определено ви препоръчваме да включите обратния пек- дек в седмичната си тренировъчна програма, за да развиете максимално една от най- трудните зони за бодибилдърите по света.
Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Упражнения
Защо да спортуваме?

Защо да спортуваме?

28 Септември 2018

Мотивацията е едно от най – важните неща, които човек трябва да има, за да може да тренира пълноценно! Тя е тази, която след дълъг работен ден, дава...

Как да се тонизирате с минимални усилия?

Как да се тонизирате с минимални усилия?

08 Август 2018

В днешното забързано ежедневие рядко ни остава време за спорт. Обикновено физическата активност се свежда до ...

Как се съкращава мускулът?

Как се съкращава мускулът?

07 Август 2018

Вдигате тежести, какво по – просто от това, всеки го може. Сложният процес се случва в самия мсукул. В него п...

Набирането, как и защо?

Набирането, как и защо?

31 Юли 2018

Въпреки че са често пренебрегвано упражнение за гърба, набиранията на лост ще натоварят напълно латералните м...