Няколко въпроса към специалиста по фитнес и спортно хранене Джим Стопани - Част III

Добавена на 20 Април 2013 | Категория: Статии | Добави в любими

С напредването на възрастта ми, става все по- трудно да изгарям мазнините, които натрупвам в основна фаза на покачване на мускулна маса. Чувал съм, че не е възможно да изграждаш мускули и да изгаряш мазнините едновременно. Вярно ли е това?


- Повечето треньори ще ви кажат, че не можете да развивате мускулната си маса, докато топите мазнините, но това не е съвсем вярно. Просто когато правите двете неща едновременно, няма да постигнете максималните резултати, които бихте имали, ако решите да работите за тях по отделно. Но кой ли пък нарочно иска да качи мазнини?

Най - добрият начин за изграждане на мускули, докато изгаряме мазнини в същото време, е консумирането на много протеин и намаляване на въглехидратите през по- голямата част от деня, като през седмицата правим само 1 или 2 високовъглехидратни дни. Независимо дали ви предстои ден с ниско или високо съдържание на въглехидрати, протеинът трябва да е около 2.5- 3 грама на килограм телесно тегло.

Правя кардио точно след силова тренировка. Кога трябва да консумирам следтренировъчния си шейк и бързи въглехидрати, преди или след кардиото? Ако го направя след кардиото, ще пропусна ли хранителния прозорец след тренировка, в който се стимулира мускулния растеж?

- Трябва да изчакате, докато свършите с кардиото, и веднага след това да консумирате протеина и въглехидратите. Това е особено важно за въглехидратите, които ще попречат на изгарянето на мазнини, ако се приемат преди кардиото.

Не се тревожете, че ще пропуснете следтренировъчния прозорец, особено ако сте консумирали предтренировъчен протеинов шейк. Предтренировъчният протеинов шейк доставя енергия за тренировката и служи като източник на протеин след тренировка, за да се стимулира синтеза на мускулен протеин.

Мислих да смеся глутамина, креатина и протеина в следтренировъчния си шейк с плодов сок? Вярно ли е, че не можете да смесите креатин с плодов сок?

- Можете да смесите креатин с плодов сок, няма проблем да го направите. Но плодовият сок не влияе на инсулина така, както бързите въглехидрати, а креатинът се нуждае от помощта на инсулина, за да навлезе в мускулните клетки. Така че не използвайте плодов сок след тренировка, тъй като това е момент, в който наистина трябва да повишите нивото на инсулина, за да предизвикате мускулен растеж и да подобрите възстановяването си.

Излишни ли са допълнителни аминокиселини с разклонена верига? Ще усетя ли разлика?

- Като цяло, те са най - важните аминокиселини, които ви трябват. Учените са открили, че левцинът (ключовата аминокиселина с разклонена верига) е особено ценен в процеса на мускулен растеж. Той е една от трите аминокиселини с разклонена верига. Установено е, че трениращите бодибилдъри, които консумират допълнителни аминокиселини с разклонена верига, постигат два пъти по- голям мускулен растеж и сила, както и изгарят два пъти повече мазнини, от тези, които не ги консумират.

Кога е най - доброто време за прием на аргинин? Преди тренировка или преди сън?
- Най- добре е аргининът да се приема без храна. Препоръчвам 3- 5 грама веднага след ставане преди закуската, 30- 60 минути преди тренировка и 30- 60 минуто преди лягане.
Коментари

  • Anonimus
    Located in closeness towards the mouth within the Kuantan River, Kuantan is Photo to Painting cash of Pahang and this is a chaotic tourist hub. Christianity oil paintings also household to Teluk Chempedak, Batu Hitam and Cherating shorelines. The start served by the east coast seashore strip Wassily Kandinsky stretches all the approach to Kota Bharu, the city is definitely an important cease of all bus routes that head north, south or through the peninsula.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320721
    21 Юли в 06:55
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...