Най-вкусното пилешко
Добавена на 31 Август 2012 |
Категория: Хранене |
Добави в любими
Представяме на вашето внимание две хрупкави, нискомаслени рецепти с пилешките гърди – основно ястие на всички сериозни бодибилдъри.
Те са с много ниско съдържание на мазнини и са в центъра на хранителния режим на почти всички културисти и фитнес любители, а това поражда еднообразие в храненето. Известно е, че сме свикнали да правим тази ценна храна по дотегналите на всички начини – печено, варено или на грил. Опитваме се понякога да оправим нещата с различни подправки.
А защо да не се опитаме да направим следващата стъпка и като комбинираме всичко в едно да направим нещо по-различно от всичко познато до сега.
Печено пиле със сусам
Толкова е хубаво, че не можете да повярвате, че не е пържено.
2 супени лъжици соев сос
4 броя обезкостени пилешки гърди (всяко парче от 120 грама) без кожата
3 супени лъжици сусамово семе
2 супени лъжици брашно
¼ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка пипер
съвсем малко мазнина
Загрейте предварително фурната до 220 градуса. Сложете соевият сос в плитък съд и завъртете пилето вътре, за да се покрие от всякъде със соса. Извадете пилето и изхвърлете останалия сос. Смесете сусамовото семе с брашното, солта и пипера и ги поставете в голям найлонов плик. Прибавете пилешките гърди, затворете плика и го разтърсете добре, докато покрие отвсякъде пилешките гърди. Поставете ги в съд с размери около 30 х 20 см предварително намазан добре с мазнина, за да не загори. Намажете и гърдите отгоре леко с мазнина. Печете 30 минути, докато центърът на месото престане да е розов.
Сервирайте на четири порции.
Всяка порция съдържа: 216 калории, 31г протеин, 5г въглехидрати, 8г мазнини и фибри.
Пиле барбекю
Как сами да си направим ароматен сос за барбекю
¼ чаша доматен сос
2 супени лъжици чили сос
1 супена лъжица изцеден хрян
2 чаени лъжици винен оцет
1 чаена лъжица горчица
1 скилидка чесън, нарязан (около 1 чаена лъжичка)
4 броя по 120г пилешки гърди обезкостени и без кожа
Намажете с мазнина скарата на грила и я поставете на 10-15 см над въглищата. Запалете грила съгласно правилата. В малък съд съберете горните 6 компонента и ги поставете да заврат. Намалете температурата и бъркайте 10 минути. Махнете от огъня. Пилето печете на грила 20-25 минути. Направете 4 порции.
Всяка порция съдържа 144 калории, 19г протеин, 8г въглехидрати, 4г мазнини и фибри.
painting batik that used by merchant because the creation that they sell. Using Kraton type batik combined with flora, fauna and figures motif.And also the last category of batik may be the Batik Petani or Farmer Batik. This is actually the batik clothing and style that wear by commoners.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320718