Мотивацията като ключов фактор при оформянето на коремните мускули

Добавена на 21 Април 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
Правилното отношение и настройка помагат на човек да е постоянен при следването на целта си. Трудностите по пътя няма да му попречат да продължи напред. Отдадеността на каузата се засилва още повече, заради мотивацията, която получава от другите. С нужната мотивация човек може да постигне всяка цел.

Мотивационният фактор (при изкарването на мечтаните „плочки”) се засилва от резултатите, които имат много други хора. Възможността за успех е налице толкова дълго, колкото човекът изпълнява редовно необходимите стъпки. Забележителна промяна може да се види, ако нужното постоянство за поне 3 месеца.

Хората често се чудят как да изваят мечтаните „плочки”. Някои смятат, че това отнема години. Ако човек знае какво да прави и има дисциплината да го стори, то целта е постижима много по-рано от очакваното. Двете главни стъпки, които трябва да направим са следните- да оправим хранителния си режим и да изпълняваме правилните упражнения. Храненето с качествена храна, която ще помогне за подобряване на метаболизма, е от най-голяма полза. Консумирайте малки количества храна по 5-6 пъти на ден. Това означава, че е най-добре да се храните на всеки 3 часа през целия ден.

Честите малки порции са по-добри за вас от обичайните ястия за закуска, обяд и вечеря. Постоянният прием на храна е необходим за тялото ви за по-добър растеж. Той помага за възстановяването на мускулната тъкан, което ще подобри метаболизма на тялото и ще изгори телесните мазнини. Избягвайте храни, които са богати на захар като бонбони, безалкохолни напитки и десерти.

Сладоледът и тестените изделия са често срещани храни, които повече хора обичат да си похапват. Разбираемо е, че често се изкушаваме от тях, но трябва да стоим далеч от тях, за да може да постигнем целта, за която жадуваме. Хранете се с неща, които са богати на протеин като пиле, риба и дори свинско. Овесената каша, ядките, плодовете и зеленчуците са задължителни, тъй като ще ви помогнат да се сдобиете с оформени коремни мускули, каквито винаги сте искали да имате. Трябва да пиете и много вода, наистина много, тъй като тя е важен елемент за поддържане на метаболизма ви и за изчистване на организма.

След като сме изготвили хранителния режим, втората стъпка е по-лесна за изпълняване. Правете правилните упражнения 3-4 пъти в седмицата. Те трябва да включват поне 15 минути кардио (най-добре интервално) и упражнение за корем, така че храната да не се превърне в мастна тъкан. Това ще елиминира мазнините около стомаха и ще помогне за развиването на мускулите. Всеки човек има различни предпочитания и може да избере кардио тренировката, която харесва най-много.

Вариантите са много : колоездене, плуване, бягане или разходка. Силовата тренировка също е от съществено значение за изгарянето на калории. Редовните упражнения и консумирането на правилната храна няма как да не помогнат за подобряването вида на корема. Стига да сте съсредоточени и посветени на целта си, ще имате нужната мотивация да продължите толкова, колкото е нужно за постигането на крайната цел.
Коментари

 • Anonimus
  Иво хубава статия
  21 Април в 14:12
 • Anonimus
  negro za6to tuk pi6e po 3-4 pati v sedmicata a v vsi4ki drugi statii pi6e po 2 pati
  21 Април в 20:47
 • Anonimus
  Mania е аз го правя 3-ти в седмицата не мисля , че е грешно :) за да иска човек да има стегнати коремни мускули най - важна е храната коятп приема ... 90 % минават а останали те 10 % са в залата :) или в дома
  14 Юни в 20:33
 • Anonimus
  Hatecrew Според мен интензивна тренировка за корем и крака, с включени хиперсерии на стенд, лежанка и странични преси на скрипец 3 серии х 20 повторения (или до отказ) на всяко с редуване и почивка между серията 1-2 минути 1 път седмично е достататъчно, или най-много 2 пъти. Все пак, за да порастне мускулът, трябва да си почива...
  04 Октомври в 12:08
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...