Кардио срещу силова тренировка

Добавена на 02 Май 2011 | Категория: Тренировки | Добави в любими
Има различни видове упражнения. Но два от тях са основните, върху които ние ще се съсредоточим. Кардиото и силовите тренировки.

Кардио упражненията буквално ще изгорят калориите и мазнините, а също така ще забързат метаболизма ви. Силовите тренировки ще развият вашите мускули. Това ще направи тялото ви по-силно, по-оформено и по-респектиращо. Трябва да комбинирате и двата вида тренировка, за да изградите красиво тяло и да постигнете тялото си.

Кардио тренировки


Те правят така, че големите мускули в тялото ви да работят по-здраво. Вашето сърце и бял дроб работят по-добре при помпането на кислород към мускулите, които се свиват. По време на кардио тренировката трябва да се потите, ако работите правилно, тъй като тялото ви се опитва да се охлади.

Кардиото носи много ползи за здравето като понижаване на кръвното налягане, а също така изгаря много калории, така че е добър начин за отслабване. Този вид тренировка е най-добрият начин да запазите сърцето си здраво. Докато правите кардио упражнения, трябва да държите под око сърдечния ритъм и да се уверите, че е със стабилни темпове. Много от машините имат монитор, който отчита именно това.

Бързо ходене, джогинг, бягане, плуване, кикбокс- всичко това се брои за кардио тренировка. Ако се упражнявате във фитнес залата, може да използвате пътеката, велоергометъра и други уреди.

Силова тренировка


Тя използва мускулните свивания, породени от съпротивлението на теглото или гравитацията, като по този начин изгражда сила и издръжливост. Силовата тренировка ще ви помогне да изградите мускули и да оформите тялото си.

Тя носи и някои здравни ползи. Те включват укрепване на костите, мускулите, сухожилията и ставите, което означава намален риск от контузии.

За да сте сигурни, че вашата силова тренировка работи за вас, трябва да увеличавате повторенията и килограмите всяка седмица, за да имате прогрес, а също така трябва да намалявате времето за почивка между сериите. Тежестите, с които започнете, ще стават все по-леки за вас, така че трябва да добавяте още и още, за да поддържате добра интензивност и натоварване, без които не може да има растеж.

Трябва да впрегнете мускулите си на пълния им предел, защото само така ще постигнете целта си.
Коментари

 • Anonimus
  Aleksander Абе винаги ми е било смешно като чета нещо от сорта всяка седмица трябва да увеличавате килограмите. Ми то аз за 1 година ще почна да вдигам 1 тон бе. А и това което пише да напрягате мускулите до предела им е доста интересно също. Някой хлапак ще прочете това, ще се надъха, ще отиде в залата, ще вдига с големи кила и ще скъса някой мускул. Никога не вдигайте с максимума който можете. Важна е техниката на изпълнение.
  27 Септември в 10:20
 • Anonimus
  Every culture features its own interpretation of the lore.Then a larger importance is offered towards Canvas Painting Easter egg. Still life oil painting festival has both cultural and biological connotations.Prior to the modern poultry farming techniques, hens laid fewer eggs during the cold months season.This implied the festival naturally coincided using the creation of spring and also the hen’s renewed cycleThanksgiving oil painting laying larger amounts of eggs.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320711
  11 Юли в 17:26
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Тренировки
На море с плочки!

На море с плочки!

27 Юни 2018

Първо да започнем с разбиването на един мит! Много хора си мислят, че за да имате релефен корем е необходимо да правите колкото се може повече ко...

Чийтинг, за или против?

Чийтинг, за или против?

15 Юни 2018

Чийтингът се ползва, за да можем да вдигаме по- големи тежести, отколкото бихме могли със стриктната техника ...

Зимата, сезонът на мускулната маса!

Зимата, сезонът на мускулната маса!

18 Октомври 2017

Шест месечна програма, която ще ви направи ХЪЛК през зимата За бодибилдърите зимата е наистина добър сезон....

Помощ! Имам малък прасец...

Помощ! Имам малък прасец...

04 Ноември 2016

Прасецът е един от най – пренебрегваните мускули, той е съставен от група мускули, които са свити в една голя...