Кардио машини: Коя е най-добрата?

Добавена на 17 Май 2011 | Категория: Фитнес | Добави в любими
Когато стане въпрос за кардио машини, вие най-вероятно имате своя фаворит, който използвате постоянно, но ние все пак ще разгледаме различните варианти, за да разберем кой е най-добър за горенето на мазнините.

Очевидно е, че всяка фитнес зала има своите кардио машини и без значение коя от тях използвате, то трябва да го правите по начин, който ще ви помогне да постигнете целта си.
Трябва да използвате принципа на вариативността. Ако не знаете какво представлява той, то ние ще ви обясним. Принципът се състои в това, че телата ни са невероятни и са способни да се адаптират към всички упражнения, които повтаряме отново и отново.

Главното правило


Първият и най-важен принцип, свързан с по-горните редове, е, че независимо каква кардио дейност правите, то трябва да я променяте или допълвате на всеки 6 седмици.

Това означава, че ако ползвате кростренажора седмица след седмица, трябва да се прехвърлите на пътеката, колелото, степера или гребния тренажор.

Това не означава, че трябва да използвате само една машина в определен период. Няма никакви проблеми да се упражнявате 10 минути на някоя, а после да отидете на друга. Просто трябва да разнообразявате кардио тренировките си.

Коя е най-добрата кардио машина?


Без съмнение от гледна точка на изгорените калории пътеката е номер 1, но е и най-натоварваща. За да се доближите до трудността на бягането по улиците, трябва да се постараете доста на пътеката, но все пак тя е страхотна алтернатива, а и е по-безвредна за ставите ви.

Следващата кардио машина, която е почти толкова трудна, е степерът, който се среща по-рядко във фитнес залите, защото разходите за ремонт са високи.

Кростренажорът е чудесна възможност, защото не натоварва костите, а наистина натоварва основите ви мускули.

Велоергометърът се среща често в клиниките за възстановяване, защото е един от най-малко интензивните уреди и не оказва негативно влияние върху ставите. Той е страхотен за изграждане на сила в краката и глезените.

На последно място, гребният тренажор е отлична кардио машина, която натоварва едновременно долната и горната част от тялото. Добра идея е да я ползвате в дни, когато не вдигате тежести, тъй като може да претренирате горната част от тялото си.

Измерване на резултатите - противоречия


Може би сте разбрали, че съществуват много противоречия относно точността при определянето на изгорените калории от кардио машините. Установено е, че почти всички кардио машини показват повече изразходвани калории, отколкото са в действителност.

Колкото по-малко калории показва някоя машина след 30 минутна тренировка, толкова по-точна при измерването е тя...

BodyTime.bg препоръчва следните продукти, които ще ви помогнат да правите по дълги и по ефективни кардио сесии:

Коментари

  • Anonimus
    Деско забележка: Кростренажорът може и ДА натоварва ставите, всичко зависи от теглото на маховика
    19 Юни в 18:38
  • Anonimus
    As a result Photo to Painting is very clear all this information that eggs really are a much in demand commodity which is loved and liked by people rich and poor, old and young.And it has been rightly said inside Modern oil painting Hindi advertisement, Sunday Ho Ya Monday, Roz Khao Ande. It simply signifies that eggs can be eaten on a daily basis whether it is Sunday or perhaps a Monday which in itself signifies the importance Van Gogh painting eating eggs.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320715
    15 Юли в 17:33
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Фитнес
Има ли болка, няма растеж!

Има ли болка, няма растеж!

05 Юни 2018

Ако в началото на тренировката Ви се появи остра болка в рамото, лакътя или коляното и след това постепенно спадне (може дори да изчезне) след няколк...

Най-внушителните трансформации в бодибилдинга

Най-внушителните трансформации в бодибилдинга

09 Октомври 2013

Понякога забравяме, че и най-успешните бодибилдъри са тръгнали отнякъде. Най-често от позиция, подобна на тази...

Няколко въпроса към специалиста по фитнес и спортно хранене Джим Стопани - Част I

Няколко въпроса към специалиста по фитнес и спортно хранене Джим Стопани - Част I

17 Февруари 2013

Можете ли да ми дадете някакви съвети за качване на мускулна маса при скромен бюджет. Какви хранителни добавк...

Какво е да бъдеш шампион?

Какво е да бъдеш шампион?

01 Февруари 2013

Изповедта на професионалния културист Фуад Абиад един ден след Flex Pro 2012 „Един ден след състезанието Flex...