Как суроватката може да подобри имунната ви система

Добавена на 18 Януари 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
Повечето бодибилдъри консумират суроватъчен протеин, за да стимулират мускулния растеж след фитнес. Някои са наясно с възможностите му да засища и включват базирани на суроватъчен протеин закуски, шейкове и цялостни заместители на хранене в дневния си хранителен режим.

Но, знаете ли, че суроватъчният протеин може да засили имунната ви система?

Какво представлява суроватъчният протеин?


Суроватката е вторичен продукт от производството на сирене. След като сиренето е произведено, тя се отцежда и преработва в хранителни придукти и напитки.

Но суроватката не е просто протеин, а микс от протеинови фракции на бета-лактоглобулин (55-65% от общият суроватъчен протеин) и алфа-лактоалбумин (15-25% от общите протеини в суроватката) плюс глюкомакропептид.

Изследванията сочат, че суроватъчният протеин концентрат може да модулира функционирането на имунната система в лабораторна среда и много проучвания върху животни показват показват положителното въздействие върху имунната система. Няколко биоактивни фракции на суроватъчния концентрат допринасят за повишаване на имунния потенциал, това са бета-лактоглобинът, алфа-лакталбумин , глюкомакропептид и лактоферин.

Млечните продукти са страхотни за трениращите. Те съдържат най-добрите източници протеин за мускулите (суроватка и казеин), витамини и минерали (обогатеното мляко е един от най-добрите източници на витамин Д), а някои съдържат пробиотици (най-вече киселото мляко)

Ако не може да консумирате достатъчно млечни продукти заради натоварено ежедневие или ако искате повече протеини за засилване на имунната система, то насочете се към суроватъчния протеин.

Как суроватъчният протеин може да стимулира имунната система?


Протеините изграждат имунната система. Протеинът, с който се храните, прави много повече от това просто да изгражда мускулната тъкан. Той отговаря за започването на химичните реакции в тялото, служи като структурен елемент на всички клетки и регулира имунната система.

Суроватъчният протеин е добро средство за укрепване на имунната система!
Пробиотици. Пробиотиците са нашите „приятелски” бактерии- видове, които се намират в червата и ни пазят от лошите бактерии. Все пак не всички пробиотици имат една и съща функция, нито пък всички действително достигат до червата без да бъдат унищожени. Но, суроватъчният протеин, благодарение на pH, може да бъде едно от най-средства за пренасяне на пробиотици в червата, докато те са все още непокътнати. Суроватъчните протеини съдържат пробиотиците ацидофилус, бифидофилус, бифидобактериум и други.

Диетите могат да окажат негативно влияние върху имунната система и увеличават нуждите от протеин!

Диетите са вредни върху имунната система. Колкото по-малко калории приемате, от толкова повече протеин имате нужда. Това прави суроватъчния протеин идеален за вас.

Суроватъчният протеин съдържа биоактивни съставки!
Ние знаем малко за биоактивните съставки в суроватъчния протеин, но времето ще покаже как те ще повишат имунното действие при хората.

10 съвета, за да подобрите имунната си система:


➡ Поспивайте си добре. Оставете недоспиването, много кафе и подпухналите очи на колегите си.
➡ Хранете се с качествен протеин през целия ден.
➡ Приемайте достатъчно витамин D всеки ден.
➡ Хранете се с храни богати на цинк или го приемайте отделно.
➡ Хранете с храни, които съдържат пробиотици като кисело мляко
➡ Набавяйте си достатъчно храни с витамин C или го приемайте отделно.
➡ Опитайте ацетил цистеин!
➡ Не докосвайте очите, носа или устата си с мръсни ръце. Това ще предотврати разпростряняването на микроби.
➡ Мийте си ръцете много често – особено, ако сте били на публично място (залата, магазина и др.), за да предотвратите разпространяването на микроби

Никога не се хранете с приборите на някой друг или не пийте течности от шишето на друг.
Суроватъчният протеин не е магическо лекарство. Вие трябва да се грижите за себе си, да страните от болни хора и да се миете често. Но, той даде тласък на имунната ви система, който ще помогне на тялото ви да се справи с микробите, с които се сблъсквате всеки ден- тесни контакти в метрото, подсмърчащи хора на работното място и т.н.

Бацилите са навсякъде и най-добрата защита е нападението. Така че се запасете с качествен суроватъчен протеин и го приемайте поне веднъж на ден. Благодарение на това вие ще имате нужните за мускулите ви аминокиселини. А освен това ще засилите имунната си система в същото време.

Екипът на Fitness #1 Superstore! ви напомня, че суроватъчният протеин е може би най-важната хранителна добавка за всеки трениращ и не трябва да се лишавате от него!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

  • Anonimus
    When we're on the way to discussing about the EGG, one of the simple and easy oft asked questions Oil Painting Who came first: the chicken or even the egg? There is no clear inference towards the good reputation for this wonderful thing known as the Egg.Based on the Bible, the chicken came firstVan Gogh painting been mentioned as And the evening and the morning were the fourth day.And God said,and fowl that could fly above the earth in the open firmament of heaven.Then there's another school of thought which propounds that eggs arrived existence well before the chicken.Harold McGee in the book On Food and Cooking:Georgia O'Keeffe paintings Science and Lore of the Kitchen says these cells evolved about a billion years back.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320709
    09 Юли в 17:38
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...