Как да развиете гръдните мускули по най-простия начин?

Добавена на 03 Септември 2011 | Категория: Фитнес | Добави в любими

Ако се чудите как да развиете гръдните си мускули и да оформите горната част на тялото, не сте сами. В един свят, където първите впечатления за даден човек са изключително важни, ние искаме да имаме поддържано и здраво тяло, особено когато срещаме определени хора за пръв път.

Здравословният начин на живот, пълноценният хранителен режим и физическите упражнения ще ви накарат да се почувствате добреT, а освен това спомагат за подобряване на външния вид. Когато съчетаете добър тренировъчен и качествен хранителен режим за мускулна маса, няма как да не постигнете по-добро тяло. А един от най-важните елементи, които придават красив вид, са гърдите.

Добре оформените гръдни мускули са една от най-забележимите характеристики, които допринасят за добрия външен вид. Ако сте се опитвали да подобрите гърдите си, но сте нямали успех, то може би сте изпълнявали грешните упражнения. Преди да започнете тренировката, трябва да бъдете добре информирани за това кои упражнения натоварват гръдните мускули по най-добрия начин. Не може просто да правите упражнения, които не са фокусирани върху областта, която искате да подобрите, и да очаквате стабилни резултати. Едно търсене в интернет ще ви помогне да намерите правилните упражнения за гърди, които наистина ще са ви от полза. Потърсете тренировки, които са специализирани за изграждане на гръдните мускули и подхождат най-добре на вашия начин на живот.

Гърдите имат четири основни части - горна част, долна част, външна част и вътрешна част. Когато ги тренирате, трябва да откриете упражнения, които ще се фокусират върху всичките различни части на гръдните мускули. Твърде много мъже избират неефективни упражнения за гърди, които са насочени само към една точно определена част от гръдните мускули. Ако наистина искате да знаете как да развиете гърдите си, то тогава трябва да разберете важността на това да натоварите целия гръден кош от различен ъгъл. Това е единственият начин за изграждане на добре развита и оформена мускулатура на гърдите.

Плуването е добър начин да натоварите гърдите без да се налага да тренирате с големи тежести. Лицевите опори и лежанката също са страхотни упражнения, които могат да ви помогнат да развиете гърдите си. Не претоварвайте гръдните си мускули, дайте им седмица почивка между отделните тренировки. Много момчета тренират за гърди по 3-4 пъти седмично, но това не е правилният подход за повечето от тях.

Няма проблем да ходите в залата по 3-5 пъти седмично, но трябва да тренирате различни мускулни групи или части от тялото. За да развиете по-големи и мускулести гърди по-бързо, може да изпълнявате тези упражнения по начин, който ще принуди вашите гръдни мускули да работят така, както никога преди това. За да направите това, ще трябва да се натоварвате до точката, след която не може да направите допълнително повторение.

Ако желаете силно да изградите по-големи мускули на гърдите, то трябва да имате постоянство. Много момчета вдигат здраво за няколко седмици, но след това се отказват. Комбинирането на ефективни тренировки за гърди, които включват най-натоварващите упражнения, и добре балансирана диета за мускулна маса ще ви помогнат да развиете по-мускулести гърди.
Етикети: гръдни мускули

Коментари

 • Anonimus
  Daniel Georgiev Дайте няколко примерни програми за гърди с упражненията броя серии, повторения и времето за почивка. Благодаря предварително !!!
  03 Септември в 10:46
 • Anonimus
  Администратор До няколко дни ще имаме.
  03 Септември в 11:09
 • Anonimus
  asddas Гърдите са попринцип 2 мускула - голям и малък гръден мускул. Горната лежанка акцентира малкия гръден мускул - пекторалис минор, а хоризонталната - големия гръден мускул, както и 2те си товарят целите гърди разбира се. Всички други долна,вътрешна,външна част.. това са само ъглите така да кажем на този красив и труден за оформяне мускул.. 3 серии горна лежанка, 3 серии хоризонтална,3 серии кофи, 3 флайс, 3 кросоувър/pec-dec = win
  03 Септември в 13:17
 • Anonimus
  Валери Моята тренировка за гърди:Хоризонтален лег 4 серии,Полу-лег с дъмбели 3 серии,Флайс с дъмбели на хоризонтална лежанка 3 серии,Кофички 3 серии.Винаги по 8-12 повторения.
  13 Септември в 20:58
 • Anonimus
  dobri Valeri:I az sushto go pravia no samoche po-veche povtorenia i nishto.
  06 Декември в 11:44
 • Anonimus
  marian az pravq 3 serii horizontalna lejanka
  3 serii gorna lejanka
  3 serii dolna lejanka
  i 3 serii kofi

  stiga li?
  28 Декември в 01:59
 • Anonimus
  Дали стигат?Ами никой не може да каже без да знае възраст и ниво на опит на спортуващия.
  Ако спортувате активно 5 години , да достатъчно е.Но пък едва ли бихте задали този въпрос след толкова години в залата.Та предполагам сте с по-малко опит.Тогава мога да кажа че това са твърде много упражнения.
  На начинаещия са му необходими много по-малко упражнения за да започне мускулния растеж.И обратно при повече упражнения и серии се наблюдава малък растеж и застой.Масова практика е младите спортисти да подражават на известните и утвърдили се спортисти и да вземат техните програми , което е грешно.3 серии хоризонтален лег и 2-3 серии горен лег са напълно достатъчни.
  Направете си план за действие.Не тренирайте целогодишно за маса , а сложете и цикли за сила и оформяне на мускулите ви.
  Тренираите веднъж седмично мускулна група , за около 30 - 40 мин.Спете по 8 часа на ден.Изпълнявайте базови упражнения в циклите си за маса и сила.
  Клякайте за да имате масивно тяло.
  Темата като цяло е обширна и едновременно строго индивидуална.
  Успех ;)
  28 Декември в 09:26
 • Anonimus
  n3c Ето и моята програмка , за сега с добра диета и един бустер преди тренировка , имам страхотна напомпване и разтеж на гърдите :))) та ето я и програмката

  екстензия правя след всяка серия да си напиша още от сега та на пиша всеки път :))))

  1)започвам с кофи 5 серии в пирамида , като първата е загряваща и на другите вече слагам тежести и стават тежки работни
  2)лежанка горна част 4x8-10
  3)лежанка средна част 4x8-10
  4)лежанка средна част с дъмбели като накрая въртя дъмпелите , за да може да влиза и в средната част на гърдите 4x8-10
  5)Флайс 4x10-12
  и така това е за 1-ва седмица , следващата седмица 2-ро упражнение отива трето , а 3-то го правя след кофите и дъмпелите ги сменят със средна част , с две думи едната седмица акцентирам на средна част а другата на горна и в началото макса отива за долна част

  ми това е , ако иска някой може да я пробва и да каже дали и на него му действа добре :))
  27 Март в 10:12
 • Anonimus
  bojidar tova poslednoto napisamo akto trenirovka za gardite e efikasna i dobre ot 5 tata trenirovk ase vijda razlika az sam go opitvam i zna 4e raboti
  30 Март в 20:14
 • Anonimus
  Иван n3c тренировката ти е много добра и интензивна, аз също съм я пробвал, но статията като цяло е за начинаещите, а на повечето от тях ще им дойде прекалено трудна за изпълнение малко начинаещи ще могат да направят 5 серии кофички с по 10 повтурения да не говорим за допълнителни тежести (ссъдя по скромният си опит) :P . Според мен новаците които се чудят колко да "дигат" да започнат с 50% от килограмите си и с времето да се стремят да правят упражнения с около 100% от теглото им
  03 Декември в 08:50
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Фитнес
Има ли болка, няма растеж!

Има ли болка, няма растеж!

05 Юни 2018

Ако в началото на тренировката Ви се появи остра болка в рамото, лакътя или коляното и след това постепенно спадне (може дори да изчезне) след няколк...

Най-внушителните трансформации в бодибилдинга

Най-внушителните трансформации в бодибилдинга

09 Октомври 2013

Понякога забравяме, че и най-успешните бодибилдъри са тръгнали отнякъде. Най-често от позиция, подобна на тази...

Няколко въпроса към специалиста по фитнес и спортно хранене Джим Стопани - Част I

Няколко въпроса към специалиста по фитнес и спортно хранене Джим Стопани - Част I

17 Февруари 2013

Можете ли да ми дадете някакви съвети за качване на мускулна маса при скромен бюджет. Какви хранителни добавк...

Какво е да бъдеш шампион?

Какво е да бъдеш шампион?

01 Февруари 2013

Изповедта на професионалния културист Фуад Абиад един ден след Flex Pro 2012 „Един ден след състезанието Flex...